Rendkívüli!  Világkörüli utat állíthatsz össze és ezt néhány 100 euróért akár végig business vagy első osztályon! 

"ERROR FARE" árak, Trükkök, Világkörüli útak

Rendkívüli!  Világkörüli utat állíthatsz össze és ezt néhány 100 euróért akár végig business vagy első osztályon! 

 

El tudod képzelni, hogy Frankfurtból elrepülsz Hong Kong-ba és Hong Kong –ból visszarepülsz Londonba úgy, hogy a rendszer úgy érzékeli, hogy te Európán belül repkedsz? A következőben amit be szeretnék mutatni nektek a rendszer úgy érzékeli, hogy Európán belül utazol és ezért egy európai jegyet számol – mindezt megteheted: economy, business vagy első osztályon és első osztályon is csak néhány 100 USD -ért adót kell fizetned.

 

Asia Miles

 

Az Asia Milesnek két jó tulajdonsága van. Egyrészt engedélyezi a backtrackinget másrészt beépíthetsz stopovert egy oneway út során.
A legizgalmasabb:  foglalhatsz egy utat Európából Európába!!  (NEM UGYANAZON ORSZÁGBA) miközben beépítesz egy stopover-t Hong Kong-ban.

 

Egy  business osztály retour jegy Frankfurtból Hongkongba 130 000 Asia mérföldbe kerül. Ha Hongkongban beépítesz egy stopovert akkor  85.000 mérföldre csökken. Ugyanez vonatkozik természetesen az első osztályra is.

 

Például: Frankfurt – Hong Kong retour jegy 130 ezer mérföld, de ha Frankfurt – Hong Kong és Hong Kong – London útvonalon veszed a jegyet akkor 85 ezer mérföldet kell már csak fizetned ugyan azért az útért! Valószínűleg program hiba.

 

De mi is az az ASIA Miles?
A Cathay Pacific Asia Miles mérföldporgramján keresztül izgalmas első és business jegyeket lehet foglalni.

 

Az Asia Miles a Miles and More ázsiai megfelelője, és Ázsia legnagyobb törzsutas programja. Több mint 11 millió taggal és 700 program partnerrel az Asia Miles óriás a törzsutas programok között.
Kinek éri meg igazán az Asia Miles illetve hogyan lehet akár könnyedén megszerezni a mérföldeket, és mely repülésekre használhatod őket leghatékonyabban, most megtudhatod a nagy Asia Miles bejegyzésemben.

 

Az Asia Miles egy különálló törzsutas program, amelyet a neves Cathay Pacific légitársaság indított. A több mint 26 légitársaság partnerével nemcsak a Cathay Pacific járatain gyűjtheted mérföldjeidet, hanem az összes többi partner légitársaságnál is. A légitársaságok között van néhány európai légitársaság is.

 

Ezen kívül számos más partnere van: szállodák, bérautók, pénzügyi termékek és az életmód területén is. Az Asia Miles alapvetően ugyanolyan átfogó program, mint Európában a Miles and More. Ahogy a neve is sugallja, az Asia Miles-t elsősorban Ázsia lakosainak tervezték, de az európaiak is ugyan úgy gyűjthetik a mérföldeket a törzsutas programmal, és ezeket igen hatékonyan fel lehet használni.

 

Sok más bónusz programmal ellentétben az Asia Milesnál csak prémium mérföldeket (STÁTUSZ NEM LEHETSÉGES) lehet gyűjteni és csak is kizárólag beváltás céljából. Az Asia Milesal nem tudsz státuszt elérni, de a Cathay Pacific fizetett Marco Polo Flyer Club programja külön elérhető. Általában véve, az Asia Miles az Ázsia egyik legátfogóbb bónusz programja.

 

Az Asia Miles bónuszprogram áttekintése:

Alapító: Cathay Pacific
Légitársasági partner: 26
Foglalható úticélok: több mint 1000 úticél 26 légitársasággal
Tagok: több mint 11 millió
Programpartnerek: több mint 700
Awards: Több mint 35 000 lehetőség a mérföldek beváltáshoz.

 

Az alábbi légitársaságokkal lehet pontokat gyűjteni:

 

 • Aer Lingus
 • Air China
 • Air Alaska
 • American Airlines
 • Bangkok Airways
 • British Airways
 • Cathay Dragon
 • Cathay Pacific
 • Finnair
 • Gulf Air
 • Iberia
 • Japan Airlines
 • Jet Airways
 • Latam
 • Malaysia Airlines
 • Qantas
 • Qatar Airways
 • Royal Jordanian Airlines
 • S7 Airlines
 • SriLankan Airlines

 

Egy nagyon jó lehetőség továbbá a mérföldek generálására az amex kártya. ( Nincs még American Express kártyád? Minden magyarországi állampolgárnak lehetséges, tudj meg többet ITT) ?  Innen a pontjaidat tovább utalod a Marriott Bonvoy -hoz és onnan az Asia Miles-hoz. (fontos, hogy 60 ezrenként utald a pontokat mert ebben az esetben jár 5 000 ajándékpont)

 

Szállodai szobafoglalások portálokon keresztül:

 

Szintén az összes többi szállodai portálokon keresztül történő foglalással könnyedén összegyűjtheted az Asia mérföldjeidet: az agoda.hu, a Booking.com, a Trip.com, a Hotels.com, rocketmiles.com, kaligo.com-on és így tovább.
A foglalás befejezése előtt mindössze annyit kell tennie, hogy beírod az Asia Miles számodat, és pontosan megmutatja, hány mérföldet fogsz kapni, mielőtt szobát foglalnál.A mérföldek az utazás befejezésekor kerülnek jóváírásra az Asia Miles számládra. Kérlek vedd figyelembe, hogy a jóváírás néhány hétig is  eltarthat.

 

 

A mérföldek trükkös felhasználása különösen a repjegy foglalásoknál, és így meg sokszorozhatjuk az Ázsia mérföldek értékét.

 

Figyelem: 10/2019: Cathay Pacific  az Asia Miles (mérföldeket) leértékelte a partner légitársaságok számára!

Cathay Pacific leértékelte a oneworld partner légitársaságok mérföldjeit. Más oneworld légitársaságok járatai drágábbak lesznek, ha a távolság átlagosan 2751–5000 mérföld között van és az útvonalakat csak egy légitársaság végzi.

Díjszabás a repülési távolságra:  2751 és 5000 mérföld között:

Business Class, korábban: 50 000 mérföld -> 61 000 mérföld
Első osztály, korábban: 75 000 mérföld -> 87 000 mérföld

 

Az Asia mérföldek hatékony beváltása:

Különösen kifizetődő ha az Asia Miles-t nagy értékű business és first class jegyekre váltod be. Az Award Chart-s”ban szereplő mérföldkorlátozás ügyes kihasználása segíthet abban is, hogy a minimális számú mérföldnél megszerezd a maximális repülési időt. Különösen ajánlott sok járat egymás mellé helyezése a stopovern értelmében. Ilyen módon akár körutazásokat hozhatsz létre.

Azt, hogy milyen taktikát kell használnod az Asia Miles repülőjegyek foglalására, pontosan leírom a bejegyzés során.

 

Általában nagyon ajánlanám a következőket:

 

Foglald a járatokat a maximális mérföld limitig mivel ugyan annyit fizetsz (például: Díjszabás a repülési távolságra:  2751 és 5000 mérföld között van akkor az 5 ezret céllozzuk meg,mert ugyan annyit fizetünk érte mint a 2800 mérföldért)

 

Sorba állítsd fel a stopover-t és így teljes körutakat foglalhatsz ugyan annyi pénzért.
Közép- és hosszú távú utakat business és első osztályú járatokra foglaljuk (ha van bizonyos rugalmasság)
5’th freedom utak például az  Egyesült Államokban és Dél-Amerikában
A Qatar Airways első és business osztályú járataira Közel Keletre
Ázsiai körutak
Dél-Amerika körutak
Business osztályú járatok az ázsiai régióban

 

Asia Miles adók, illetékek, pótdíjak:

 

A mérföldön felül természetesen minden járatért adókat és illetékeket kell fizetni. Az Asia Miles az üzemanyag-pótlékot is továbbítja számodra, ha azt az adott légitársaság írja elő, amellyel repülsz. A légitársaságtól függően több száz euróra is rúghat egy pontokkal fizetett jegy. Magas pótdíjakra kell számolnod, különösen a British Airways járataival. A pontokkal fizetett járatok viszont a Cathay Pacificnél meglehetősen alacsony pótdíjakkal járnak.

 

Stopover járatok Asia Miles foglalással:

 

A stopover az Asia Miles hatalmas ereje, és szinte egyetlen bónuszprogram sem kínál ilyen nagylelkű szabályozást a stopover járatok foglalására.

Akár 5 stopover lehetséges, ezt akár egyirányú járatokra is le lehet foglalni! Ez lehetővé teszi az izgalmas Round the World jegyeket vagy jegyek foglalását egy kiválasztott régióban. Különösen érdekes, ha kifejezetten hosszú repülési útvonalakat vagy elég abszurd repüléseket állítasz össze, és mindezt az első osztályon. Ily módon a legtöbbet hozhatod ki az Asia mérföldjeiből, és élvezheted a különféle légitársaságok különféle termékeit.

A stopover mellett az  “OpenJaw” foglalások is megengedettek, ami azt jelenti, hogy megérkezel egy helyre, majd folytatod utazásodat egy másik helyről.

Példa: Dohából repülsz Bangkokba, autóbusszal utazol Phuketbe, onnan pedig Hong Kongba repülsz tovább.

MIt jelent a  “Stopover “és az “OpenJaw

A “stopover” egy megállás egy adott úticélon:  több mint 24 órán át.
Egy  “OpenJaw” érkezés az A helyre és a tovább indulás pedig a B helyről.

Mindenesetre, a foglaláskor ne felejtsd el, hogy a Multi Carrier Award chart, és ezért az 5 stopover csak akkor lesz lehetséges, ha olyan jegyet foglalsz le, amely legalább két oneworld légitársasággal járatot indít (ha Cathay Pacific nincs ott) vagy legalább három oneworld légitársaság (ha a Cathay Pacific is benne van).

Közép- és hosszú távú járatok üzleti és első osztályú járatokon:

Egy másik Sweetspot az Asia Miles értékének maximalizásához: a Premium Economy, Business Class és First Class járatok a Cathay Pacific vagy a Oneworld közvetlen partnerekkel.

Kifizetődő légitársaságok és útvonalak:

American Airlines (belföldi és dél-amerikai járatok)
British Airways (járatok Amerikába)
Cathay Pacific (járatok Hong Kongba és járatok Ázsiába)
SriLankan Airlines (járatok Colomboba)
Japan Airlines (járatok Japánba és onnan)
LATAM Airlines (járatok Dél-Amerikában)
Malaysia Airlines (üzleti osztály Dél Kelet-Ázsiában)
Qantas (járatok Ausztráliába, főleg Ázsiából)
Qatar Airways (járatok Európából Ázsiába)

Szerencsések vagyunk, hogy Budapesten lakunk mert éppen, hogy beleesünk a 2751 mérföldig  kategóriába (éppen hogy!!!) ezért csak 30 ezer mérföldet kell fizetnünk például  Budapest – Doha egy oneway jegyért business classon a Qatar Airways-el.

 

És akkor most jöjjennek a trükkök, hogy miként tudod kijátszani a programot:

Tegyük fel, hogy el szeretnénk utazni Európából Ázsiába. Ezért, egy oda vissza útért business classon 130.000 mérföldet kell fizetnünk, de ha beépítünk egy stopovern-t akkor csak mindössze 85 000 mérföldet fizetünk. A lényeg, hogy a stopovern-t Ázsiába fogjuk beépíteni. FONTOS: már említettem, hogy: foglalhatsz egy utat Európából Európába de NEM UGYANAZON ORSZÁGBA miközben beépítesz egy stopover-t Hong Kong-ban!  Példaként: Frankfurtból indulsz és Londonba érkezel.

Az alábbi foglalásnál azt látod, hogy mennyit fizetnél egy oda vissza úton business osztályon (130.000 mérföld):

 

Itt azt látjátok, hogy miként trükközöm ki a rendszert. Kiválasztom a multi – city funkciót Aztán Frankfurt – Hong Kong November 20 és Hong Kong – Madrid,  November 26. Azért választom ezt a két útvonalat, mert itt van járata a Cathay Pacificnek.

 

 

ZSENIÁLIS: mindössze 85 000 mérföld egy retouór jegyért 130 000 helyett:

 

 

Ugyan ez működik első osztályon is, ezúttal Londoni példával, mindössze 125 ezer mérföldért Retour jegy:
Frankfurt – Hong Kong    Hong Kong – London
Hihetetlen! Mindösse 125 ezer mérföldért retour jegy Ázsiába!

 

 

További valóságos csemege: Európa – Ázsia – Amerika, több mint 20 ezer kilométer és csak mindössze 85 ezer mérföld végig business classon.

 

FRA –  HKG
HKG – LAX

 

Természetesen működik ez első osztályon is.

 

Megjegyzés a trükkös repjegyekre:

A multi city funkciót kell alkalmaznod a járatok megtalálására. Nem tudom, hogy a jegyeket valóban ki fogják-e állítani, de jó tapasztalatok vannak más programokkal kapcsolatban. (például life miles)

 

Példátlan: Asia Miles partnerjegyek (Companion Tickets)

 

Az  Asia mérföldekkel megvásárolhatod az ún. Partnerjegyet is. Az úgynevezett társjegyek mérföldekkel is fizethetők.

Nincs szükség személyes vagy családi kapcsolatra az utazótársadnak, általában csak az fontos, hogy ő is szerepeljen az Asia Miles Accountban.

 

E fajta award jegyek csak a Cathay Pacific és a Cathay Dragon által forgalmazott járatokon érhetők el.

A kísérőjegyek csak a Business & First Class járatra érhetők el. Az utazónak ugyanazon a napon, ugyanazon a gépen és ugyanabban az osztályban kell utazniuk. A kiegészítő jegyeket csak az F, A, J, C, D, I. osztályban lehet megvásárolni.

A Companion jegyek azoknak a pároknak ideálisak, akik szeretnek együtt utazni és ha van erre lehetőséged akkor ámulatba ejtő árakon utazhattok!

Hamarosan még több érdekesség az Asia mérföldekkel kapcsolatosa.

Van már American Express kártyád? Tudtad, hogy ezzel a kártyával ingyen gyűjtöd az Asia mérföldeket és, hogy minden magyar állampolgárnak lehetséges az Amex rajtam keresztül? Tudj meg többet ITT

Több képet szeretnél látni utazásaimról? Kövess az Instagramon is: d.csomaandras
Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!