ÍTÉLET: Döntött a bécsi bíróság a Brussels Airlines –  nem léphet fel követeléssel az utassal szemben ha az utas nem utazza le a második szakaszt!

Bírósági ítéletek - Légitársaságok

ÍTÉLET: Döntött a bécsi bíróság a Brussels Airlines –  nem léphet fel követeléssel az utassal szemben ha az utas nem utazza le a második szakaszt!

A Bécsi Kereskedelmi Bíróság döntött a Brussels Airlinesal kapcsolatos  “No-show Clauses” – a második szakasz nem lerepülésével kapcsolatosan: A Bécsi Kereskedelmi Bíróság mindezeket a díjakat elfogadhatatlannak nyilvánította.
Németországban folyamatban van még az az eljárás, ahol a Lufthansa fel szerette volna számolni az utasnak a második nem leutazott szakasz jegy árrát. Itt már negatív ítélet született a Lufthansával szemben, de a Lufthansa fellebbezett.
A Fogyasztóvédelmi Információs Szövetség néhány panasz után az osztrák Szociális Minisztérium nevében meghozta a döntést a KLM légitársasággal szemben is (nem csak a Brüssel Airlines-nál): a második szakasz nem lerepülésével kapcsolatosan az
ÍTÉLET: A Bécsi Kereskedelmi Bíróság mindezeket a díjakat elfogadhatatlannak nyilvánította.
Tehát a KLM és a Brüssel Airlines is pert vesztett.

 

A sajtóközlemény:
“Der VKI hatte im Auftrag des Sozialministeriums gegen mehrere Klauseln der Allgemeinen Beförderungsbedingungen der belgischen Brussels Airlines geklagt. Eine der beanstandeten Klauseln legt fest, dass Brussels Airlines den Rückflug stornieren kann, falls ein Kunde den Hinflug nicht in Anspruch nimmt und der Airline nicht rechtzeitig Bescheid gibt. Eine andere Bestimmung ermöglicht es der Fluglinie, eine Aufzahlung zu verlangen, sofern ein Kunde die Flugreise nicht in der vorgesehenen Reihenfolge antritt. Ebenfalls angefochten würde eine Klausel mit der Regelung, dass Kunden für die Herausgabe ihres Gepäcks 150,- Euro bezahlen müssen, wenn sie ihren Flug an einem Zwischenlandeort abbrechen. Das Handelsgericht (HG) Wien erklärte alle diese Gebühren für unzulässig.”
“A VKI a Belga Brüsszeli Légitársaságok Általános Fuvarozási Feltételeinek többségét is beperelte a Szociális Minisztérium nevében. A vitatott kikötések egyike kimondja, hogy a Brussels Airlines visszavonhatja a visszatérő járatot, ha az ügyfél nem használja az odarepülésre irányuló járatot, és a légitársaságot nem értesíti időben. Egy másik rendelkezés lehetővé teszi a légitársaság számára, hogy további kifizetést kérjen, ha az ügyfél nem indítja el a repülést a tervezett sorrendben. Az is vitatott lenne olyan záradék, amely kimondja, hogy az ügyfeleknek 150 eurót kell fizetniük a poggyászuk átadásáért, ha az átszállási ponton megszakítják a repülést.
A Bécsi Kereskedelmi Bíróság mindezeket a díjakat elfogadhatatlannak nyilvánította. “
Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!