Star Alliance ezüst kártya ingyen vagy a StarAlliance aranykártya 252,- euróért a Trükk!

American Express  Upgrad trükkök, Hitelkártyák, Státuszok

Star Alliance ezüst kártya ingyen vagy a StarAlliance aranykártya 252,- euróért a Trükk!

Ha a Miles & More szenátor státuszára vonatkozó követelmények túl magasak, akkor gyakran a “dörzsöltebbek” valamilyenféle trükkhöz folyamodnak  így  könnyebben megszerezik az arany kártyát az egyik Star Alliance partner légitársasággal, majd élvezhetik (majdnem) ugyanazokat az előnyöket a teljes szövetségre kiterjedő megállapodásoknak köszönhetően.

 

A legnépszerűbb programok erre a Miles & Smiles a Turkish AirlinesMiles + bónusz az Aegean és MileagePlus a United Airlinestól. Egy jó alternatíva, amely eddig kevés figyelmet kapott, az Asiana Airlines az  Asiana Clubja. Mindössze 40 000 mérföldnyi repüléssel ideális esetben a Star Alliance Gold státuszt 48 hónapig (= 4 évig) szerezheted meg!
Azonban van egy még jobb lehetőség mely a legtöbb ember számára egyáltalán nem ismert.

 

Előtte nézzük meg, hogy milyen előnyökhöz jutunk egy aranykártya tulajdonosaként:
Star Alliance Gold előnyei:

 

Star Alliance Gold kártyával a zsebedben a következő előnyöket élvezheted minden alkalommal, amikor egy Star Alliance légitársasággal repülsz, függetlenül attól, hogy turista vagy business osztályon utazol:

 

  • Elsőbbségi check in az üzleti vagy akár az első osztályú pultnál
  • Több poggyász+ preferált poggyászkezelés (A Light tarifa nem tartalmazza általában a poggyászt, de ha az aranykártyád megvan akkor ingyenes)
  • Fats Track a biztonsági ellenőrzésen keresztül (jelenleg több mint 100 repülőtér)
  • Több mint 1000 Star Alliance Gold társalgó (Lounge) vehető igénybe világszerte
  • Magasabb várakozási lista prioritás
  • Elsőbbségi beszállás

 

Amit a legtöbben még csak nem is sejtettek:

 

Különleges és felettébb érdekes az együttműködés a  Shangri-La és a Singapore Airlines között: Ha a Golden Circle-t (ez az aranystátusz a  Shangri-La –nál, melyet  teljesen ingyen szerzel meg a Platina American Expressen keresztül)  összekötöd a KrisFlyer-fiókoddal, a KrisFlyerben (Singapore Airlines) az Elite Silver státuszt Jade-tagként kapopd meg ajándékba. Ez egy Star Alliance ezüst státusz! A Lufthansa & coSwissAustrianUnited tehát az összes Star Alliancenál ezüst tag leszel egy csapásra!, és ezek után miként szerzed meg az Arany kártyát mindössze 190,- euróért?

 

A Trükk

 

20 nap vagy 10 tartózkodás a Shangri-La szállodákban,  nem könnyű az Arany Circle (kör) – Jade státuszának megszerzése. Itt választhatjátok a rövidebb utat: Az American Express Platinum kártyával mely a  bónuszprogramoknál is rengeteg előnnyel jár, közülük is a Shangri-La Golden Circle: Itt megszerzed például a jade státuszt!
Ezután a Singapore Airlinesnál a Challengeen keresztül szerzed meg a StarAlliance aranykártyát, úgy, hogy három repülést kell még teljesítened a Singapore Airways-el.
Singapore Airlines vagy a SilkAir járatok természetesen jobb árba vannak Ázsiában, de Európában meglehetősen drágák. Itt van egy lehetőség arra, hogy Stockholmból Moszkvába 127 € -ért repülj oda – vissza a 5th freedom flight –al a Singapore Airways-el.

ITT foglalhatod

Az utazásnak oda – vissza legalább 1X meg kell történnie kb.  127,- euró és még egy visszautat kell számolni Moszkvába mely 63,5 euróba kerül. Tehát mindössze 190,- euróért megszerzed a StarAlliance aranykártyát. + Utazás Stockholmba + orosz vízum + Hotel Moszkvában + Moszkvából Budapestre egy jegy.
Itt egy reális számítás:
Budapest – Stockolm: 76,- euró (Norvégián)
Stockholm – Moszkva – Stockholm- Moszkva : 190,- euró
Moszkva – Budapest: 78,- euró
Vízum…?
Szálloda…? (egyéni)

 

 

És ha az American Express éves díját hozzászámoljuk akkor az 600,- euró – de mindenkinek tudnia kell, hogy miként számol illetve neki miként éri meg. Önmagában az Amex egy fantasztikus kártya mely egy korlátlan hitelkártya, rengeteg előnnyel. Ha csak arra gondolunk, hogy a StarAlliance arany kártya megszerzéséhez normál esetben több 1000,- eurót el kell költened akkor már is nagyon de nagyon megérte.
Ne felejtsd el: A 12 hónapos státusz érvényessége alatt a szokásos módon újra meg kell csinálnod a következő évre. Ez azt jelenti, hogy a KrisFlyernél: 50 000 mérföldet kell gyűjtened, hogy ne veszítsd el az aranystátuszt és sok kedvező foglalási osztály sajnos nagyon kevés vagy egyáltalán nem ér mérföldet. A Challenge-t nem lehet újra igénybe venni, esetleg a partnereden keresztül, így akár 2 évre is lehetséges az aranykártya.

 

Fontos: Csak akkor kapcsold össze a Shangri-La & KrisFlyer fiókodat, ha rendelkezel már a jade státusszal. Ellenkező esetben nem vehetsz részt a Challenge –ben!
Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!