1 Repülőjegy: Nyáron keresztül – kasul Norvégián akár 40 célállomás, most foglalható! És már például: Müncheni indulással!

Repülőjegyek

1 Repülőjegy: Nyáron keresztül – kasul Norvégián akár 40 célállomás, most foglalható! És már például: Müncheni indulással!

A norvég regionális légitársaság Widerøe ismét árul: “felfedezni Norvégiát” címmel, repjegyeket. 2019. július 1. és augusztus 31. között két héten belül repülhetsz amennyit csak szeretnél Norvégiában! 

 

Ami idén új: lehetséges müncheni indulással is, alternatívként ott van London, de sok ás városból is lehetséges.

 

Több mint 40 úti cél!
Összesen a Widerøe 40 norvég célállomásra repül. A Widerøe azonban Norvégiát három zónára osztja:

 

 

Ha a három közül csak egyet szeretnél repülni, akkor a jegy 370,- eurót tesz ki. Két zónában 435,- €, ha az összes zónát szeretnéd érinteni akkor: 498 €. Egy hosszabbítani szeretnél 1 további hétre 215 € kell ráfizetned.

 

A 2-11 év közötti gyermekek 25% kedvezményt kapnak. 12 éves kortól akár kíséret nélkül!

 

Az előző évhez képest az árak valamivel drágábbá, ez valószínűleg az árfolyam miatt van.

 

Feltételek:

Egy útvonalat maximum négyszer lehet repülni. Ez nem jelenthet gondot a kiterjedt hálózatnak köszönhetően de ennek ellenére érdemes megtervezni előre.

A nemzetközi járatok, induló és érkező: Hamburgba, Münchenbe és Londonba (augusztus közepétől Bergenig, Déli-zónáig vagy Norvégia teljes részében), valamint Aberdeen, Koppenhága vagy Göteborg nemzetközi csak első és utolsó járat lehet. Ezenkívül csak akkor, ha az 1. déli zóna szerepel a lefoglalt jegyben.

 

Az első járat, pl. Koppenhágától Osloig kell foglalni. Minden más járat indulás előtt két óráig foglalható, vagy átfoglalható.

 

Érdemes gondolni a többi kiadásokra is!
Norvégia nem olcsó a szállodákban. Még a szupermarketben is körülbelül kétszer annyit fizetünk, mint itt Magyarországon! Egy ismert gyorséttermi étteremben a menü körülbelül 11 €.

 

Speciálisan az “Explore Norway Ticket” – jegyekhez,  az elmúlt években a Scandic szállodalánc kínálata volt: 13 egymást követő éjszaka, beleértve a reggelit több mint 70 hotelben Norvégiában, 412 € személyenként egy kétágyas szobában. Tehát kb. 32 € személyenként. 

Sajnos még nem ismert, hogy 2019-ben ismét elérhető lesz ez az ajánlat.

 

Alternatív megoldásként bármilyen helyen bárhol Norvégiában sátorral is lehetséges az “egyetemes jognak” (mindenki jóga) köszönhetően. Így az utazás megfizethető és egy igazi kaland is lehet akár.

 

Mérföld gyűjtés

 

A Widerøe nem tagja a Star Alliancenek. Általában mérföldeket és szegmenseket leet gyűjteni a Widerøe járatain az EuroBonusban, igen ám de az euró bonus a SAS-hoz tartózik és Stra Alliannce tag.
Hivatalosan nincsenek mérföldek vagy szegmensek jóváírva minden egyes repüléshez az “Explore Norway Ticket“-nél. A változattól függően a következő pontok (= mérföldek) az EuroBonusra kerülnek jóváírásra:

 

1 Zóna:   3460 pont
2 Zóna:   4.070 pont
3 Zóna:   4.680 pont
a plusz hét: plusz 2040 pont

 

Nem hivatalosan azonban, legalábbis 2015-ben, a szegmenseket és pontokat továbbra is jóváírják egyes járatokra, és még a “Star Alliance Gold” arany státusz is megszerezhető. Ez elvileg nem működik de már hallottam, hogy volt olyan is aki tavaly megszerezte. próba, szerencse 🙂

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!