A Google Fligts repjegy kereső program ma a világ leggyorsabb és egyik legpraktikusabb keresője – amit eddig még csak sokan nem is sejtettek…..

Repjegy kereső programok

A Google Fligts repjegy kereső program ma a világ leggyorsabb és egyik legpraktikusabb keresője – amit eddig még csak sokan nem is sejtettek…..

Hogyan keressük meg egyszerűen, gyorsan, flexibilisen a számunkra legjobb repjegyárakat, a fapadosokat is beleértve?

 

A Google járat keresővel rugalmasan keresheted hónapokra előre és bárhol a világban repjegyeidet. Nagyon hasznos eszköz! Különösen akkor, ha a lehető legrugalmasabb keresésre van szükséged, vagy nem szeretnéd elkötelezni magadat egy  úticélnak. A Google Repülőjárat keresőt használom én is a legtöbbször. Az eszköz rendkívül gyors, és  mindig jó eredményeket nyújt.
2017 végén a Google elkezdett egy teljesen új design-t készíteni a Google repülőjárat kereső számára. 2018 júniusa óta ez minden felhasználó számára már elérhető, és nemcsak előnyökkel jár hanem mint mindennek van néhány hátránya is . 
Sokan úgy ismeritek a MATRIX –ot mint egy nagyon rugalmas repjegykeresési programot. 2010-ben a Google megvásárolta a céget a Matrix-ot: azaz a ITA Szoftvert. A Matrix 3.0 óta azonban vannak olyan hibák, amelyek nagyon bosszantóak. Ezzel egyidejűleg a Google Flight Search –nél sokkal gyorsabbak az eredmények. Úgy tűnik, mintha a Google ki szeretné nyírni a mátrixot …
Ez felveti a kérdést: mi tud a Google repjegykereső rendszere és mit nem? A mátrix helyettesítője vagy csak egy kiegészítő?
Mit tud a Google repülőjegy kereső rendszere?
Sokat, de sajnos nem mindent:
A Google-repjegykereső gyors!
Míg a mátrix keres, addig  a Google-kereső már több keresési kérdést  lefuttat. Az eredmények gyorsasága egyszerűen hihetetlen. Ezt tudja a Google! Az eszköz azonban néha olyan eredményeket  is megjelenít amit már nem tudunk foglalni vagy a megjelenített ár már nem elérhető.
Utazási célok felfedezése:
Egyik legjobb opció a térképpel való keresés. Mindössze annyit kell tenned, hogy megadod az indulási és visszatérési dátumot, és ezután egy nagyon átlátható térképet kapsz az utaddal kapcsolatos célpontokról világszerte. Az újratervezés óta a térkép funkció sokkal jobban működik, mint korábban:
Vannak még további szűrők. Például az Alliance szűrője, ha csak a Oneworld szövetség járatait szeretnéd látni akkor csak azt fogja a program számodra megjeleníteni.
Lehetőség van az indulási idő, a viteldíj és például a repülés időtartamának megfelelő szűrésére.
Tipp: Alapértelmezés szerint a térkép nem teszi lehetővé, hogy szűkítsd a keresést bizonyos légitársaságokra. Ha azonban a repülési keresés során már kiválasztod a légitársaságot egy adott célállomásra, a szűrő a térképen is marad.
Van egy új lehetőség a rugalmas utazási dátumok keresésére a térképen. Sajnos az utazás ideje alatt csak három lehetősége áll rendelkezésre:
Keresés legfeljebb 7 repülőtérről:
A Google Repülőjárat  kereső lehetővé teszi, hogy egyszerre legfeljebb hét indulási és célterületet válassz ki, így összesen 49 lehetséges kombinációd lesz. Add meg a város nevét vagy közvetlenül az IATA kódokat.
Az eredményt további szűrőkkel is le tudod szűkíteni egy vagy több légitársaságra, vagy például ki tudod vállasztani a transzfer repülőteret.
Keresett időpontokat megtalálni a naptárban
Bárki, aki egy meghatározott időpontra talált egy olcsó járatot, de szeretné tudni, hogy ez az ár még az adott időpontban elérhető -e, egyszerűen meg kell nyitni a naptárat. Csak kattints az indulási időpontra. Itt először beállíthatod a kívánt utazási időtartamot, amely az ármegjelenítéshez tartozik:
Miután rákattintottál egy indulási időpontra, a legolcsóbb visszatérő összes járat árát láthatod:
Megjegyzés: A Google Repülőjegykereső itt “cached” információt használ. Az adatok azonban nem tökéletesek, így a járatok drágábbak, de olcsóbbak is lehetnek. Ha nincsenek “cached” tárolt adatok ezen az útvonalon, néhány másodpercig tart, amíg a Google Repülőjegy kereső lehívja az árakat.
Ezután a Google-kereső megmutatja a talált járatokat:
A legjobb eredmény elérése előtt a “legjobb járatok” jelennek meg. Ezek a repülés időtartamra, az átszállási idő és a kényelemre vonatkoznak (WiFitápegységIFE stb.) illetve ezek alapján preferált járatokra
Természetesen mindenkit leginkább az árak érdekelnek. Ez részben látható az alsó részen, mint a fenti példában. Ha pedig még lefelé görgetsz, akkor láthatod a “hosszabb vagy drágább járatokat”.
Ha most rákattintasz a kívánt járatra, megjelennek az alternatív visszautazási járatokat is, majd a foglalás lehetőségét ajánlja fel az oldal, így itt nem kerül sor az árak összehasonlításra az Onlie foglalási portáloknál.
Ezért azt  javaslom, hogy add meg a Skyscannerben vagy a Momondóban található repülési adatokat, hogy megtaláld a legolcsóbb árat.
A fapadosoknál nincsenek nagy eltérésék, de tengerentúli járatoknál lehetnek.
WiFi? Vízszintes ülések?
Praktikus nagyon a további szolgáltatással kapcsolatos  információk:
1. Közvetlenül az ajánlott útak áttekintésében láthatod, hogy számíthatsz-e a  WiFire:
2. Ha egy adott járatot választól, még több információt kapsz például a fedélzeten megjelenő termékekről. Az üzleti osztályon nemcsak az ülések közötti távolságot látod, hanem azt is, hogy például “LieFlat” ülések vannak vagy sem. (vízszinetsben dönthetők)  Továbbá a szórakoztató rendszerről vagy a helyszínen található tápegységre vonatkozó információkat is találsz.
Ez az információ azonban nem garancia. A légitársaság bármikor megváltoztathatja a repülőgépet, vagy az adatokat helytelenül tárolja a Google-ban. Mindenesetre hasznosak!
Felügyelni az árakat
Egy másik érdekes lehetőség a járatok árfigyelése. Ezek, az árak áttekintése alatt láthatóak – a Google figyelemmel kíséri a repülőjegyet:
Így a napi kereséssel nem kell többet foglalkozni.
Ezenkívül a Google repülőjegykereső napi értesítést küld az árváltozásokról e-mailben:
Villás repülések (több várost érintő)  és multi-stop –os járatok keresése:
Kereshetsz “villás” járatokra a Google-keresővel, a naptár segítsége nélkül, de egyszerre csak !
Nemcsak a standard villás repülések (több várost érintő)  lehetségesek, hanem legfeljebb öt szegmens egyetlen kereséssel!  Továbbá beépíthetsz nagy és kis Stopover-t.
Fapados légitársaságok keresése
Szinte minden olcsó “fapados”  járat is megtalálható. A Wizz AirRyanair, az Eurowings, az Easyjet, a norvég stb.
Számítsd ki az autóutadat a célállomásra
Még  elég új ez a lehetőség, hogy összehasonlíthassuk az autóutat a lehetséges repülőterektől a tényleges célállomásig. Ez automatikusan megjelenik a repülési keresés során a találd meg a “legjobb induló járatokat” cím alatt.
Egyébként az egész működik az ellentétes irányban, azaz az indulási repülőtérrel.
Basic Economy járatok poggyászrendezése
Európában a fapados járatok árai gyakran nem tartalmazzák a kézipoggyászokat, hanem csak egy személyes tárgyat. Ha ezt nem szeretnéd akkor a csúszkával kizárhatod:
Sajnos ez nem működik az Észak-Amerikán kívüli járatokon megbízhatóan. Végül is, például A Wow Air-el történő járatok esetében egyértelmű jelzés van arra, hogy a poggyászért díjat számolnak fel.

 

Mit nem tud a Google-repjegy kereső?

 

A mátrixhoz képest a Google Repjegykereső mindenekelőtt a  gyorsaságával és egyértelműségével tűnik ki. Van azonban néhány hátránya is:

 

Nincsenek útválasztási (routing)  kódok.

 

A mátrix nagy előnye az útválasztási kódok. Van néhány szűrő a Google-járatokon, de ez nem olyan finom, mint a Mátrix. Pl. nem lehetséges bizonyos foglalási osztályok szerinti keresés  vagy repülőgéptípusok szerint.

 

Nem jeleníti meg a viteldíj szabályokat: “Fare Rules

 

A Mátrix –nál nagyon praktikus az, hogy láthatjuk a viteldíj szabályait a járatoknál. Például, hogy mennyi ideig maradnak foglalhatóak a járatok, mennyi ideig tart a minimális tartózkodás, és hogy vannak-e korlátozások az utazási időszak alatt.

 

Nem zárhatóak ki a Codeshares járatok:

 

A nagy átállásig két gomb volt a Google repülőjegykeresőnél a légitársaság kiválasztására: az egyik az egyes légitársaságok kiválasztására, a másik pedig a kizárásra. Ez utóbbit most törölték. Ez elég bosszantó, mert így a Codeshares utakat is mutatja. Például:  Ha valóban British-el szeretnél repülni (státusz előnyök vagy mérföldek miatt), az American Airlines járatai is megjelennek.

 

Következtetés:
A Google Repülőjegykereső egy nagyon hasznos eszköz, azonban bizonyos korlátozásokkal, amelyek elérhetők a Matrix Airfare Searchben. Ezen felül majdnem minden nyelven akár magyarul is lehet használni. Mindazonáltal a Google Flights méltó utódja a Matrixnak, főként a sebessége miatt.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!