American Express a világ egyik legjobb hitelkártyája most rajtam keresztül neked is lehet, és majd a kártyával: Ingyen repjegyek generálása, Grátisz Szállodai Upgrade, és a legjobb Trükkök.

American Express  Upgrad trükkök, Hitelkártyák

American Express a világ egyik legjobb hitelkártyája most rajtam keresztül neked is lehet, és majd a kártyával: Ingyen repjegyek generálása, Grátisz Szállodai Upgrade, és a legjobb Trükkök.

American Express, a varázslatos hitelkártya

 

Eddig elérhetetlennek tűnt? Most nem az! Te is megszerezheted!

 

És hogy mire használhatod?

 • Ingyen repülőjegyek
 • Bónusz pontok
 • Grátisz szállodai upgrade
 • Ingyen reptéri lounge

 
Mindez most könnyedén elérhető rajtam keresztül. Annak ellenére, hogy Magyarországról már kivonultak, nem kell lemondanod egy Arany vagy Platina kártyáról.
 

Buktatók? Apró betű? Felejtsd el!

 
Az American Express nem egy magyar bank. Nem kér fizetési igazolást (sem munkáltatói vagy bármilyen más igazolást). Nem lát rá az életedre. Nem akar átverni. Nem akar keresni rajtad. Nem akar jól járni. Ez egy osztrák hitelintézet, ami arra hajt, hogy te járj jól! Hihetetlen, tudom. De így van.
És most lássuk, mit kell tenned, hogy a kártya minden előnyét maximálisan ki tudd használni!
 
Először is – szerezd be!
 

Választhatsz a következő szintek közül:

 

 • Kék
 • Arany
 • Platina
 • Centurion (Fekete)

Ha elfogadsz egy tanácsot – a kéket legfeljebb akkor válaszd, ha éppen egy kék színű kártya hiányzik a bankkártya tartódból. Más előnnyel ugyanis nemigen jár…

Ez itt egy Arany kártya:

én1

Az Aranykártya éves díja 185.- euró, de az első évben még teljesen ingyen van. Ehhez még hozzájön 15 ezer Membership Rewards Pont, mint üdvözlő ajándék, amennyiben a kiállítás dátumától számított első 3 hónapban elköltesz 1.000.- eurót.  A főkártya mellé igényelhetsz még 2 db Aranykártt a partnerednek, illetve egy családtagodnak is.
Egy magyar bankkártyával lehetetlen lenne pontokat gyűjteni légitársaságokhoz vagy szállodákhoz. Az American Express-szel mindez lehetséges!
Akármit vásárolsz Amex-szel, minden egyes elköltött euró után jár neked egy mérföld!
Közeleg a párod születésnapja? Túl sokat dolgoztál az elmúlt hónapokban? Vagy csak úgy érzed, ideje pihenni egyet egy gyönyörű tengerparton egy luxus-szállodában? A mérföld turbó szolgáltatást neked találták ki!
Mindössze 15.- euródba kerül évente, hogy minden elköltött 1.- euró után 1,5 mérföld járjon neked 1 helyett! Mit kapsz egyébként 15 euróért? Két szendvicset meg egy üdítőt a repülőn?
 
Ráadásul ezt a kedvezményt az első évben még ingyen kapod, utána pedig te döntöd el, hogy kifizeted-e érte ezt a hatalmas összeget. 40.000.- euróig/év lehet használni a mérföld turbót – és a pontjaid villámgyorsan megugranak vele.

Persze, ez még önmagában semmiség. Az Aranykártya más előnyöket is tartogat:

 • Ingyen használhatod a reptéri lounge–ot (minden étel/ital grátisz, csak Bécsben!)
 • Kapsz egy átfogó biztosítási csomagot
 • A kártya az első évben ingyenes, nincsen kártya díj
 • 2 db plusz Aranykártyát is kapsz (amivel a partnered is ingyen használhatja a lounge-ot, hisz hogyan is nézne ki, ha nem oszthatnád meg vele ezt a csodás lehetőséget)
 • Nincs kötelező vagy minimum költés

Egyvalamire azonban nagyon figyelj!

Vigyázat! Senkinek eszébe ne jusson olyasmi, hogy költ a kártyáról, és nem fizeti ki, vagyis az Amex nem tudja levonni a számlájáról az összeget! Ez bűncselekmény és a törvény szigorúan bünteti!

Platinum kártya:

én1

Ettől a szinttől lesz igazán érdekes az American Express kártya.

Itt már felvételi díj is lenne: 250.- euró, de ha rajtam keresztül intézed a kártyaigénylést, akkor nem kell fizetned érte semmit. Az éves díja kicsit több, mint az Aranykártyáé, (600.- euró), de ez bőven megtérül, hiszen jóval többet is kapsz érte cserébe!

Nézzük akkor ezeket az előnyöket:

 
Az első és legfontosabb, mindenekelőtt: a biztosítás! A Platinum kártyával teljes körű biztosítás jár neked minden külföldi utazásod során!
 

 •  Egészségbiztosítás.
 •  Poggyászbiztosítás (3000.- euró).
 • Utazási komfort biztosítás (késés, járattörlés esetén). Ha a csomagod nem érkezik meg 4 órán belül, 400.- euró jár neked. (Ha 48 órát késik, akkor ismételten jár a 400.- euró!)
 •  Ha véletlenül közbejön valami, és le kell mondanod az utadról, évi 6000.- euróig visszakapod a pénzedet.
 • Ugyancsak 6000.- eurót utalnak vissza, ha előre nem látható okokból meg kell szakítanod az utadat.
 • Autót bérelsz? 75 ezer euróig biztosítva vagy (teljes casco). (Figyelem! Ez a biztosítás csak akkor érvényes, ha a kártyáddal bérelted az autót, és mivel Ausztriából kapod a kártyát, ezért ott nem használhatod ki ezt a lehetőséget, de amúgy a világon mindenhol máshol igen!)
 •  Elvesztetted a tárcádat, ellopták a táskádat? Az Amex minden okmány pótlását fizeti helyetted, legyen az személyi igazolvány, útlevél, bankkártya, lakcímkártya… Hihetetlen? Pedig tapasztalatból beszélek. Nekem Amerikában lopták el a tárcámat, benne minden iratommal és 1000 dollárral – az Amex még a pénzt is átutalta a számlámra, sőt, a taxiköltséget is kifizették, amivel a Követségre mentem, hogy intézzem az ügyet.
 • Vettél egy új telefont a kártyáddal, de amilyen ügyes voltál, sikerült már az első héten összetörni? Nem fogod elhinni, de ez nem gond! Minden Amex-szel vásárolt termékre kiemelt garancia jár neked három hónapon keresztül! A leejtett/összetört telefonod javítási költségeit (vagy cseréjét) az Amex állja.

Tudj meg többet az átfogó biztosításról itt

Tudj meg többet itt:  Megéri 600.- eurós éves díjért az American Express kártya? Jöjjön az összehasonlítás.

 

Továbbá:

Priority Pass

A legjobb érv az American Express Platinum kártya tartós megtartása mellett  a Priority Pass és ennek is a Prestige változata. Ez hozzáférést biztosít legalább egy Lounge-hoz több mint 700 repülőterén világszerte, több mint 1000 lounge-ban. Egyébként a második kártyabirtokos számára is igényelhetünk egy második Priority Passot. (ezáltal már összesen 4 fő használhatja a Lounge-okat)

Hivatalosan a Prestige-verzió évente 399,- euróba kerülne. Néhány trükkel a díjat 264,- euróra lehet csökkenteni, de a lehetséges megtakarítás itt 500,- 800,- euró közé tehető.(két főnél eléri a 800,- eurót)

A Priority Pass lounge mellett az American Express maga is több lounge-t működtet, és a Platinum kártyával több Lufthansa lounge is elérhető Frankfurtban és Münchenben, valamint minden Delta Sky Club lounge-hoz van hozzáférésed (feltétele  Delta járaton kell utaznod )

 

 Ezzel azonban még korántsem említettem meg a Platinum kártya összes előnyét! Nézzük akkor tovább – mit jelent a kifejezés: Lifestyle service!
 
Asztalt foglalnál aznap estére, de már nincs hely a választott étteremben? Koncertre mennél, de nincs kedved a jegyárusok előtt éjszakázni a földön, egy hálózsákban? Különleges ajándékkal kedveskednél valakinek, aki fontos neked, de annyi időd sincs, hogy a neten körbe nézz, nemhogy az üzleteket járd érte? Neked találták ki a Butler szolgálatatást. A saját, személyes „inasod” mindent elvégez helyetted, a nap 24 órájában a rendelkezésedre áll, elég, ha felhívod vagy emailt küldesz neki. A lehetetlen hirtelen elérhetővé válik! (megteheted magyar nyelven is!)
 
Na jó, de ennél többet már igazán nem adhat egy kis kártya – ezen a ponton már biztosan így gondolod. Nos, ismét ki kell, hogy ábrándítsalak…
 
Megérkeztél a repülőtérre, ezer csomagod van, semmi kedved egy buszon nyomorogni a városközpontig, és sehol egy taxi?

Bérelj autót!

Keresd a következő cégeket:

 • Sixt,
 • Hertz
 • Avis

Ők ugyanis alig várják, hogy a Platinum kártyával rendelkező ügyfeleiknek automatikusan a drágább kategóriájú autójukat adják oda – az alacsonyabb kategóriájú áráért!
Ezek után a Boingo ingyenes Wifi (bárhol a világon) már valóban csak a „futottak még” kategória, ami a Platinum kártyával szintén az öledbe hullik – de azért, valljuk be, mai világunkban ez sem elhanyagolható! 
És ha mindez még nem volna elég: a Platinum kártya a kezedben új utakat nyit előtted a világ legelső hat szállodaláncánál! A Platinum kártyával ugyanis automatikusan együtt jár az Arany Státusz a következő szállodaláncoknál.

 • Starwood 
 • GHA Discovery
 • Hilton HHonors
 • Melia 
 • Shangri-La 
 • Club Carlson

Mit kaphatsz, ha Arany Státusz vendég vagy? Hát, az eddig felsoroltakhoz képest már igazán csak néhány apróságot:

 • upgrade előny a szobafoglalásnál (link)
 • late check out
 • early check in
 • üdvözlő ajándék (ital vagy gyümölcskosár)
 • esetenként még a reggeli is két főre (szállodája válogatja, mikor hol futhatsz bele egy akcióba)

tudj meg többet itt a Hiltonról és előnyeiről Hilton, Waldorf Astoria, Conrad szállodák foglalása világszerte ingyen. A TRÜKK! Izgalmas utak, izgalmas bejegyzések, izgalmas trükkök!

és itt: Hilton Best Rate Guarantee – A Trükk -25% a legjobb általad talált árból még egyszer! Figyelem! ÚJ TIPPEK! az úgynevezett “VAK FOGLALÁSOKHOZ”

Összefoglalva: Az American Express Platinum kártya egy nagyon magas minőségű hitelkártya, rengeteg előnnyel és spórolási lehetőséggel mindössze 600.- euróért évente (50,- euró havonta). És ez most neked is könnyedén elérhető!
 
Természetesen az ember nem csak magára gondol. Szívesen megosztanád ezt a rengeteg csodás lehetőséget a kedveseddel, vagy akár az egész családoddal? Az Amex erre is gondolt!
Minden fő kártya mellé 5 Arany és egy Platinum kártyát igényelhetsz (nincs éves díja a további kártyákank) – és a család máris veled utazik! 

A következő szint az American Express CENTURION, más néven a Fekete Amex!

én1
Így érkezik:
én1
 

Ez a kártya az összes hitelkártya közül kiemelkedik.

Titánból készül. Ő a Non Plus Ultra. A Forbes magazin szerint a legmenőbb (és a legdrágább) kártya a világon.

Nem férhetsz hozzá csak úgy, mert elhatároztad, hogy kell neked egy ilyen. Meghívóval működik. És a költsége nem kevés. Ahhoz, hogy csatlakozhass ehhez a klubhoz, 4000.- eurót kell fizetned, és ezen felül van még egy éves díja is, ami 2000.- euró. 
 
Ha szeretnél egy ilyen kártyát, akkor használd a Platinum kártyát legalább egy évig, majd fordulj hozzám bizalommal. Be tudlak ajánlani a klubhoz.
 
A Fekete Amexet amúgy a legnagyobb misztikum övezi. 
Az American Express honlapján nincs róla semmilyen információ. A díszes csomagolásban érkező fekete bankkártya igazi státusz-szimbólum.

Részt vehetsz vele a Nemzetközi “Red Carpet” rendezvényeken – például Fashion Week New York, Filmpremierek.
Részt vehetsz speciális rendezvényeken – például: NOMA (Koppenhága) Oscar Díjátadó (Hollywood)
Helyet kapsz a Fine Dining programban – a világ számos exkluzív étterme fent tart egy asztalt a Centurion tagoknak.
És tudom, hogy úgy érezted, a Platinum kártya előnyeit már nem lehet fokozni egy szállodában, de hidd el, létezik egy magasabb státusz az Aranynál…
 
Természetesen mindhárom kártyával gyűjthetsz mérföldeket, amiket átutalhatsz a légitársaságokhoz. 5:4 arányban váltják a Membership pontjaidat, tehát minden 5 pontért 4 mérföldet kapsz… (Hilton 1:1)
Kivéve, amikor…
Tovább ajánlod a kártyát a barátaidnak, és ezért 15.000 mérföldet kapsz ajándékba, ha Arany-, illetve 30.000 mérföldet, ha Platinakártyát ajánlasz tovább.
És akkor még nem is említettem a Sweet Spots akciókat, melynek keretében akár 1:1 arányban is beválthatod a pontjaidat mérföldekre! Figyeld az akciókat! Érdemes!

jelenleg futó sweet spots

A mérföldjeidet a következő légitársaságoknál válthatod be:

 • British Airways
 • Emirates
 • Air France/KLM
 • SaS
 • Alitalia
 • Finnair
 • Qatar
 • Iberia

És most nézzünk egy példát, hová juthatsz el mindössze egyetlen Platina kártya tovább ajánlásával (amiért, ugye, 30.000 mérfölddel jutalmazott téged az Amex)!

Ez itt egy repülőjegy Londonba, Business Classon, a British Airways-szel, budapesti indulással:

kecc81pernyocc8bfotocc81-2017-10-28-14-34-37.png
Mindössze 12.750.- mérföldért és 8.000.- forint adóért jutottál hozzá, míg ugyanez a jegy, ha pénzért veszed: 182.332.- forint. Te pedig mennyit tettél érte? Nem fosztottad meg a barátodat egy ilyen fantasztikus lehetőségtől!
Képernyőfotó 2017-10-28 - 14.37.52

Ha pedig inkább szállodai szobákra váltanád, mint repülőjegyekre, a következő szállodaláncoknál a következő arányban váltják a pontjaidat:

 • Hilton HHonors 1:1
 • Starwood Preferred Guest 3:2
 • Radisson Rewards 1:2

És ha mindez még mindig nem győzött volna meg: a Platina kártya mellé igényelhetsz egy Business Kártyát is, és ha azon keresztül intézed az üzleti ügyeidet, minden tranzakcióval automatikusan növeled a Membership pontjaidat, amiket aztán repülőjegyekre vagy szállodai szobákra válthatsz be.
 
Az Amex igénylésének egyetlen feltétele, hogy legyen egy bankszámlád Ausztriában, amihez kell ugyan egy osztrák lakcím, de nem szükséges, hogy az a sajátod legyen (elég egy ismerősöd címét megadnod). Tehát: nem kell hozzá osztrák állampolgárság! Nem kell bejelentkezned erre a lakcímre! Csak azért van rá szükség, hogy a kész kártyát oda tudják küldeni neked.
  

Aranykártya igénylőlap letöltése       Aranykártya kézikönyv németül letöltése

A Platina igénylőlapot a hozzátartozó útmutatóval együtt itt töltheted le: Amex igénylőlap Új  A személyi igazolványod mindkét oldaláról készíts egy képet, és ezt a kitöltött lappal együtt küldd vissza ide: csomautazas@gmail.com. A többit pedig bízd rám!  

Kitöltési útmutató

Ha pedig partnerednek, házastársadnak, családodnak plusz kártyát szeretnél, az igénylőlapot ITT találod! Minden további kártya ingyenes a Platina esetében: plusz 1 platina és további 4 arany!

Szeretnél még több trükkről olvasni? csomautazas.hu

 

Tudj meg többet az Amexről ITT vagy ITT vagy ITT és ITT

 

Címkék:
7 hozzászólás

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!