Revolut – A bankkártya amely a többi bankot sokkolja, megijeszti: Ingyenes Prepaid hitelkártya külföldi díjak és folyószámla nélkül! Ingyen generáljuk a mérföldeket és ezáltal ingyen repülünk!?

Hitelkártyák

Revolut – A bankkártya amely a többi bankot sokkolja, megijeszti: Ingyenes Prepaid hitelkártya külföldi díjak és folyószámla nélkül! Ingyen generáljuk a mérföldeket és ezáltal ingyen repülünk!?

Revolut – A bankkártya amely a többi bankot sokkolja, megijeszti: Ingyenes Prepaid hitelkártya külföldi díjak és folyószámla nélkül!
Minden magyar állampolgárnak lehetséges.

 

A legjobb benne , hogy  25 pénznemben használható számla: egyszerre több pénznemben is futtathatod a számládat. Pl. Euró, amerikai dollár, brit font, svájci frank, kanadai dollár, Magyar forint és így tovább. Összesen legfeljebb 25 pénznem lehetséges. Tételezzük fel, hogy három féle pénznemben van a számládon pénz: forint, USA dollár vagy éppen svájci frank. (25 lehet összesen!) Ha Amerikában vagy és fizetsz akkor automatikusan a USD-t fog levonni a kártyádról!

 

Revolut alapvetően egy Prepaid hitelkártya, de ugyanakkor “giro” és deviza számlának titulálja magát. Utazásnál is van néhány szép előnye. Többek között akár 200 € készpénzt is levehetsz havonta ingyenesen, ha külföldön fizetsz a kártyával, nincsenek átváltási költségek.

 

Tipp: Az első kártyát szállítási költségek nélkül kaphatod meg, ha néhány szabályt betartasz az igénylés során, de hamarosan bővebben erről is.

 

Mint az “N26”-at is, a Revolut a bankok megijesztésnek számít. A fióktelepek és a személyes tanácsadás helyett, teljes mértékben egy alkalmazásra támaszkodnak az okostelefonokon keresztül. Ahelyett, hogy minden alkalommal egy banki tanácsadóval találkozz a telefonodon keresztül mindent el tudsz intézni.

 

Revolut egy Brit kezdeményezés. Az N26-hoz hasonlóan banki licenc nélkül indult, és jelenleg saját licencet szeretne Lettországban. A Revolut a korai szakaszban kezdte meg a nemzetközivé válást, és számos országban, még Európán és Észak-Amerikán kívül is aktív.

 

Először is: a Revolut nem egy tökéletes helyettesítő egy Magyar számla helyett, de a törekvések figyelemre méltóak. Már  lehetőség van Maestro kártya beszerzésére, valamint a SEPA beszedésekre (beszedési megbízás) is alkalmas. Azonban mivel a brit IBAN-t használják, gyakran problémákat okozhat a Magyar kereskedők számára.

 

Előnyei:

 

Nincs éves díj: a Revolut nem számol fel éves díjat. Akár a kártyát használod, akár nem, nem kell számolni költségekkel. Ezenkívül van egy prémium változat 82 euróért évente, vagy 7,99 euró havonta.

 

1. Kártya ingyenes: A Revolut használata alapvetően ingyenes, fizikai kártya esetén azonban 5,99 € szállítási költség esedékes. (London – Budapest) Kivétel: Ha végigmész majd a linken a szállításnál majd a C-t jelölöd meg ebben az esetben még a szállítás is ingyens!

 

Ingyenes készpénzfelvét: Naptári hónaponként 200 euró vagy 200 fontot  vehetsz fel minden olyan ATMen, amely elfogadja a Mastercardot. Mindezen túlmenően 2% –os díjat kell fizetni. Végül is itt nincs minimális díj, mint sok más hitelkártya esetében ahhol legalább 5 €. kell fizetned.

 

0% külföldön való fizetéskor: Ha a Revolut Mastercardnál külföldi pénznemben fizetsz, pl.: amerikai dollárban vagy fontban, nem kell átváltási díjakat fizetned. Egyéb hitelkártyák esetében akár 1-2%,-os díjat is felszámolhatnak.

 

Folyószámla funkciók: A Revolut arra törekszik, hogy ne csak előre fizetett hitelkártyaként, hanem teljes folyószámla formájában is népszerűsítse magát. Klasszikus átutalásokat és állandó megrendelések is lehetségesek, ebben az esetben egy (Brit!) IBAN-t és BIC-t is kapsz. Így egyszerűen át is utalhatsz a magyar számládról a revolut -hoz. A nem uniós országokban a SWIFT-átutalások esetén a feladónak egy hivatkozási számot is meg kell adnia.

 

25 pénznemben lévő számlák: egyszerre több pénznemben is futtathatod a számládat. Pl. Euró, amerikai dollár, brit font, svájci frank, kanadai dollár, Magyar forint és így tovább. Összesen legfeljebb 25 pénznem lehetséges. Tételezzük fel, hogy három féle pénznemben van a számládon pénz: forint, USA dollár vagy éppen svájci frank. (25 lehet összesen!!) Ha Amerikában vagy és fizetsz akkor automatikusan a USD-árt fogja levonni a kártyádról!

 

Pénznemek cseréje: A Revolut a saját pénznemét akár 5.000 € / 5.000 font-ra is átválthatod ingyenesen minden naptári hónapba, ezen felül majd 0,5% –ot számít fel. Ezen felül a Revolutnak még olcsóbbnak kell lennie, mint a TransferWise szolgáltatásai. A TrasferWisehez hasonlóan a csere nem történik meg közvetlenül aznap, akár két napig is eltarthat.

 

A Maestro kártya megrendelhető: Most már a Maestro kártya is (betéti kártya, több helyen elfogadják Magyarországon, mint a hitelkártyát) megrendelhető mint alap kártya. Csak 6,99 € + 5,99 € szállítási költség esetén a Visa mellett a Maestro kártyát is megkapod. Kár, hogy nem kaphatod meg mindkét kártyát ingyen – de az egyszeri díj jó kompromisszum.

 

További fizikai és virtuális kártyák: Legtöbbször egy bankból csak egy kártyát kapunk. Ez más a Revoluttal. Itt több kártyát, fizikai vagy virtuális kártyát adhat ki. A szórakozás azonban nem mindig ingyenes. További fizikai kártya 5,99 € + 5,99 € szállítási költség. A fizikai kártyához jár egy további virtuális kártyája ami ingyenes. A további virtuális kártyák ára is 5,99 €, és természetesen nincsenek szállítási költségek.

 

Nincs “Schufa” lekérdezés!: Mivel a Revolut egy Brit “Star Up” kártya és a Revolut nem kínál  keretrendszert (= nincs kockázata a Revolut -nak), a Schufaban nincs lekérdezés a számla megnyitásakor. Ez változhat a jövőben, Például, ha a Revolutnak rendelkeznie kell egy diszpozíciós keretrendszerrel.

 

 

Egyszerű ellenőrzés: Bárki, akit bosszant a postai út vagy akár a videó beazonosítás, boldog lesz a Revolutal. Ellenőrzéshez elegendő a személyi igazolvány elülső és hátsó oldalának feltöltése, valamint Selfie feltöltése az alkalmazásban. Ezután a fiók néhány percen belül feloldásra kerül. Annak ellenére, hogy ez valóban elegendő Magyarországon, kérdéses. Ellenkező esetben Revolut biztosan újra kérdezni fog. (nekem 10 nap alatt megérkezett a kártya minden gond nélkül)

 

Érintéssel való fizetés fizetés: A Revolut Visa kártya NFCvel van felszerelve, ami azt jelenti, hogy kapcsolat nélkül kényelmesen fizethetsz akár 25 € –ig, még a PIN-kód megadása nélkül is.

 

Google Pay: A Mastercard vagy a Maestro kártyát Google Payen az Android okostelefonodon telepítheted, és kényelmesen az okostelefonoddal is fizethetsz.

 

És így kapod meg az első kártyát ingyenesen és ingyenes szállítással.

 

Általában Revolt ajándékba adja az egyszeri díjat az 1. kártyára, de 5,99 € szállítást kell fizetnie, hogy meg is érkezzen Magyarországra. Ha meg szeretnéd spórolni a szállítási költségeket akkor kattints ide majd írd be a mobilszámodat:

 

Ezután kapsz egy SMS-t az alkalmazás letöltési linkjével:

 

 

Töltsd le az alkalmazást, regisztrálj (fontos: ugyanazt a mobilszámot használd, ki tudod választani Magyarországot +36), végezd el az ellenőrzési folyamatot, és töltsd fel új, Revolut fiókodat legalább 10 euróval hitelkártyával vagy banki átutalással. Ezt követően (banki átutalás esetén 1-2 munkanapot kell várnod) az alkalmazásban a fizikai kártyádat kiválaszthatod. Itt meg kell adni Visa vagy egy Maestro kártyát szeretnél (a bankkártyát (maestro) több helyen elfogadják Magyarországon, de én mégis a Master kártyát ajánlanám). Ezt követően ha a szabványos szállítást választod, ingyenes a szállítás!

 

 

 

Ha problémái vannak, itt van néhány megoldás:
Az 1. kártya díja felszámolásra kerül: Ha az első fizikai kártyát  létrehozod és díjat számít fel, előfordulhat, hogy már létrehoztál egy virtuális kártyát is. Csak töröld le a virtuális kártyát, hogy az első fizikai kártya ingyenes legyen.
Szállítási költségek: Ha az első kártya ingyenes, de a szokásos szállítási költségeknél 5,99 € szállítási költség jelenik meg, akkor hiba történt a regisztráció során. Valószínűleg letöltötted az alkalmazást közvetlenül az App Storeból, és nem adtad meg mobilszámot a céloldalon.
Az alkalmazás jellemzői:
Revolut teljes mértékben támaszkodik az iOS és Android alkalmazásokra. Rendszeresen frissítik az új funkciókat:

 

Push Értesítések:
Minden tranzakcióval automatikusan megkapod az üzenetet az okostelefonodon a Revolut alkalmazáson keresztül. Az értesítések rendkívül gyorsak és nagyon megbízhatóak. Tehát lehetséges, hogy gyorsan reagálj a kártyádnál  való visszaélésre, és mindig könnyen áttekinthető a pénz be illetve kifizetések.

 

Számlád feltöltése:
Jelenleg feltöltheted a revolut számládat hitelkártyával (Visa / Mastercard és a helyi pénznemben díj nélkül!) vagy banki átutalással. Beszedési megbízással egyelőre nem lehetséges. Ezenkívül számládat akár automatikusan is feltöltheted ha egyenleged, pl. 50 € alá esik.
(Különösen érdekes lehet mindazoknak akiknek MKB kártyájuk van és Miles and More mérföldeket gyűjtenek. Ebben az esetben utalgatod a pénzt az egyik számláról a másikra és generálod a mérföldeket melyeket majd ingyen repjegyekre váltasz be! – én még nem próbáltam ki mivel nincsen Magyar állampolgárságom ezért nincs az MKBtól kártyám se. Ha valaki leteszteli akkor kérlek küldj egy emailt az: csomautazas@gmail.com-ra és írd meg, hogy sikerült vagy sem.)

 

Árfolyam mutatása:
A További -> “Rates” alatt látható a Revolut által használt aktuális árfolyam. Továbbá beállíthatsz egy riasztást, hogy ne hagyd ki a legkedvezőbb árfolyamot, például: ha nagyobb összegeket szeretnél váltani.

 

Pénznemek cseréje:
Az alkalmazásban szabadon cserélheted pénzedet más valutákra. Ez díj nélkül működik, de a Revolut árfolyamán.

 

A kártya funkcióinak kezelése:
az NFC, az ATMeken történő pénzfelvétel, a mágnescsík, az online fizetések célzottan és egyénileg is kikapcsolható

 

Földrajzi blokkolás:
Az alkalmazás segítségével megoszthatod jelenlegi helyzetedet a Revolutal, és megvédheted magadat a lehetséges csalásoktól, visszaélésektől. Minden opcionális nem muszáj megtenned.

 

Megtakarítási számla:
Meghatározhatsz bizonyos célokat, és létrehozhatod a “megtakarítási” számládat is. Például létrehozhtsz egy üdülési alapot, amelyben 500 eurót takaríthatsz meg.
Mindig amikor pénzt utalsz a számládra, megbízhatod a Revolutot, hogy minden egyes utalásnál kerekítse az összeget” lefele” és a maradékot tegye a “megtakarítási” számládra.

 

Kiadási korlát:
Minden egyes kártyán beállíthatod a  saját havi limitedet.

 

Költség “Budget” beállítása:
Havi költségkeretet állíthatsz be bizonyos kategóriákhoz, például: “Étel”, a Revolut értesíteni fog, ha hamarosan eléred a határértéket.

 

Átutalás:
SEPA-átutalásokat kezdeményezhetsz a Revolut számládról illetve állandó beszedési megbízás is lehetségesek.

 

Fizetés kérése, beszedése  linken keresztül:
Az alkalmazásban létrehozhatsz egy linket, amely lehetővé teszi, hogy pénzt kérj egy személytől. Ezután fizetheti az általad meghatározott összeget hitelkártyával (Mastercard vagy Visa) .

 

Küldj pénzt a linken keresztül:
Ugyanakkor létrehozhatsz egy linket is, amelyen keresztül pénzt küldhetsz bárkinek. Ehhez nincs szükség revolútszámlára annak a személynek akinek küldöd,  csak egyszerűen add meg a banki adatait.

 

Küldj pénzt a Revolut felhasználókhoz a közeledben:
Egy másik praktikus lehetőség az, hogy pénzt küldhetsz a közeli Revolut felhasználóknak. Ehhez aktiválnod kell az ehhez járó funkciót mindkét eszközön, a személyeknek ugyan azon a helyen kell tartózkodniuk. Különösen hasznos lehet ez a funkció például egy számla megosztásához egy étteremben.

 

Hátrányok

Mint minden hitelkártya – mint bármely pénzügyi termék nem csak előnyökkel hanem hátrányokkal is járnak. Vedd azonban figyelembe, hogy milyen elvárásaid vannak egy ilyen kártyától.

 

App “kényszer”:
A fiók megnyitásához szükség van a Revolut app iOS vagy Androidra. Webes felület nem létezik. Ha az alkalmazás sikertelen, akkor továbbra is fizethetsz a kártyával, de az összes többi funkció nem érhető el például: Számla feltöltése.

 

Nem lehetséges mínuszba menni a kártyával, nincs hitelkeret:
Revolut hitelkártya egy úgy nevezett Prepaid hitelkártya amely csak akkor enged költeni ha van rajta pénz.
Ez különösen az autókölcsönző vállalatoknál és részben a szállodáknál is problémát jelentenek. Ők gyakran olyan hitelkártyákat fogadnak, melynek hitelkerete is van.
(Itt az Amex kártya amit ajánlokerre tökéletes ha Platina Platina kártyád van, a szálloda által befoglalt összeget sosem vonja le tőled az amex, mindaddig amíg el nem hagytad a hotelt és ezután is csak az az összeg kerül levonásra amennyit költöttél)

 

Saját árfolyam:
Hivatalosan a Revolut szerint mindig a lehető legjobb árfolyamot használja. Egy próbavásárlás esetében az derült ki, hogy valóban közel van az Európai Központi Bank referencia-árfolyamához. Ennek ellenére a Revolut teljes ellenőrzése alatt tartja és extra díjat számít fel például ha a költés hétvégénként történik:

Az árfolyamokat a Revolut fagyasztja a hétvégén: Pénteken 23:59 UTC, az árfolyamokat fagyasztják a Revolutnál és 0,5-2,0% – tesz rá árfolyam függően. Az árfolyam ingadozás az alkalmazásban bármikor megtekinthető.

Problémák a beszedési megbízásoknál: Az Egyesült Királyság IBAN-ja miatt (HU helyett GB –vel kezdődik), a közvetlen beszedésekkel kapcsolatban problémák merülhetnek fel. Egyes kereskedők nem fogadják el a GB-IBAN-t.

 

Harmadik fél által fizetett díjak visszatérítése: Ha számos országban pénzt veszel fel az automatákon keresztül, az automaták üzemeltetője külön díjat számol fel. A Revolut ezt tovább hárítja.

 

Startup: Nem szabad elfelejteni, hogy a Revolut egy “Startup” kártya. Jelenleg a legtöbb szolgáltatásért díj nem kerül felszámításra, ugyanakkor több mint 300 millió dollárnyi tőke érkezett a Revolutbe. A befektetők valamikor szeretnék látni a nyereséget is, és ez határozottan nagyon nehéz lesz a jelenlegi áron. Ezért azt kell feltételezni, hogy az előnyöket csökkenteni fogják, és a jövőben bevezetik a díjakat.

 

Nincs saját banklicenc: A Revolut még nem rendelkezik saját banki licencével. Bár Litvániában kérelmet nyújtott be, még nem került jóváhagyásra. Ügyfélként fel kell készülnie arra a tényre, hogy minden kiadott hitelkártyát cserélni kell, és a személyes IBAN is változni fog, ha a Revolut saját licencet kap.

 

Nincsenek bankfiókok: Internetes bankként a Revolutnak természetesen nincsenek fiókjai. A szokásos kényelem, melyet a bankszakértőtől személyesen ismersz, minden esetben elveszíted.

 

Az American Express nem támogatott: sajnos csak Visa vagy Mastercard al illetve banki utalással töltheted fel a Revolut számládat egyelőre.

 

Következtetés:

 

Revolut valóban egy sok mindenre kiterjedő Prepaid hitelkártya és ráadásul ingyenes. Különösen azért is érdekes, mert sok funkciója van amely nagyon érdekesé teszi a termék.

 

Ezenkívül meg kell kérdezned magadtól, hogy a Revolut tartósan fenntartja-e a jelenlegi szabványt, vagy hogy valamilyen ponton vágásokat kell-e tennie pénzkeresés céljából. Azonban ez aligha szól a termék tesztelése ellen.
Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!