A London Heathrow Express-en a Star Alliance Gold kártyával ingyenesen az első osztályon

Vonatjegyek

A London Heathrow Express-en a Star Alliance Gold kártyával ingyenesen az első osztályon

Heathrow Express nem a legolcsóbb út a Heathrowból Londonba – de minden bizonnyal a leggyorsabb! Mindössze 15 perc alatt összekapcsolja a 2., 3. és 5. terminálokat a Paddington állomással. A Star Alliance aranykártyával pl. A Miles & More szenátorok ingyenes upgradet kapnak a vonat első osztályára.

Az Ingyenes upgrade a következőképpen működik:

 

Az ajánlat használatához csak egy 2. osztályú jegyet kell vásárolnod a Heathrow Express –re (a tarifa nem lényeges). A vonatjegy ellenőrzésénél a jegyet a StarAlliance  kártyával együtt mutatod  be. Fontos: Az ABG szerint az ajánlat csak a “Heathrow Terminals 2 & 3″ megállóhelyre  az oda érkező vagy induló járatokra érvényes. A British Airways 5-ös termináljára érkező és onnan induló utak nem tartoznak ide.

 

A jegyek  25 GBP (= kb. 29 €) kerülnek egy egyirányú útra vagy 37 GBP (= kb. 42 €) a retour jegyek. Az online és az automatákban vásárolt jegyárak között nincs különbség. Kivétel: Hétvégén az online előzetes foglalásnál lényegesen olcsóbb ajánlatok vannak hivatalosan: 5,50 GBP One Way, de rendszerint sajnos sosem áll meg az ár 10 GBP alatt.

 

Nincs még Star Alliance Gold kártyád?  Itt elmondom neked, hogy szerezd meg a legkönnyebb módon.

 

1. osztály a Heathrow Expressen

 

 

Heathrow Express első osztályának az ülései nagyon nagyvonalúan lettek kialakítva, oldalanként csak 1-1 ülése van. Az ülések sajnos nem túlságosan szélesek, de szinte korlátlan lábteret kínálnak. Minden ülésnél olvasólámpák és két brit tápegység áll rendelkezésre. Újságok is rendelkezésre állnak: Financial Times, Time Out London és World Finance. A legnagyobb előny azonban az, hogy az első osztály mindig kellemesen üres. A csúcsidőben gyakori a Heathrow Express 2. osztályában, hogy csak álló helyet találsz.

 

Alternatívként: A metró kevesebb, mint 7 €

 

Heathrowból a városközpontba vezető legolcsóbb út a híres londoni metró! Az egyirányú jegy csak £ 5,7, kevesebb, mint 7 €! Az állomás közvetlenül a terminálok alatt található, akárcsak a Heathrow Express. Azonban az utazási idő a 15. helyett 60 perc. Különösen praktikus: Ha van hitelkártyád (MasterCard, Visa, American Express), akkor már nem kell jegyet vásárolnod. Egyszerűen tartsd oda kártyádat amikor belépsz, és kiléptél a metróvonalakról a tranzit kapukon az ott elhelyezett leolvasóra. A viteldíj automatikusan felszámolásra kerül.

 

Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!