Amit eddig a legtöbben nem is sejtettek…..Star Alliance Aranykártya a legegyszerűbb módon!

Státuszok

Amit eddig a legtöbben nem is sejtettek…..Star Alliance Aranykártya a legegyszerűbb módon!

Státusszimbólum
Ó igen! Mindenki titokban valamilyen státuszra vágyik…..
Van aki a Gucci -t vagy Louis Vuitton-t szereti, van aki a státuszt valamelyik légitársaságnál. Én az utóbbihoz tartozom, imádom az efféle státuszokat és szeretem ha a reptereken ingyen használhatom a Lounge –okat, elsőbbségi beszállást, több csomagot vihetek és, és, és sorolhatnám az előnyöket. 

Gyűjtöd, gyűjtöd és gyűjtöd a mérföldeket aztán azt érzed, hogy sosem érsz a végére!? Ebből sosem lesz aranykártya?
Ezért a legtöbb ember belefárad és aztán már nem is gyűjti, pedig óriási lehetőségeket rejtenek a Státuszok és a mérföldek.
Mostantól kezdve gyerekjáték lesz mindenkinek megszerezni az aranykártyát, a Státuszszimbólumot a Lufthansanál, illetve partnereinél.

 

EgyptAir – StarAlliance tag
Az EgyptAir Plus mérföld programja egy különleges funkcióval rendelkezik, mellyel gyorsan el tudod érni a Star Alliance Gold státuszát: egy családi számlát nyithatsz, amely legfeljebb öt közvetlenül kapcsolódó családtagot (apa, anya, feleség / férj, gyermekek) hozzá lehet rendelni és mérföldeket gyűjteni. A különlegessége azonban abban rejlik, hogy ha például öten együtt repültök akkor a számla tulajdonoshoz írodnak jóvá a Státusz mérföldek! Ez azt jelenti, hogy akár egyetlen repüléssel megszerezheted a StarAlliance aranykártyát, függetlenül attól, hogy mely légitársasággal repülsz a StarAllianceon belül. (LufthansaSwissAustrian Brüssels, EgytAirUnited és így tovább…..) 

 

Lehetőség a státuszpontok összegyűjtésére a családdal vagy barátaiddal számos programon, plBritish Airways Executive Club, Aegean Miles + Bónusz (az ezüst állapottól lehetséges) vagy az Asiana Club –al lehetséges, de!! abszolút kivétel azonban az a tény, hogy begyűjtheted a mérföldeket a többiek helyett is és ez mind státuszmérföldet jelent számodra az EgyptAirnél.

 

Ez megkönnyíti a Star Alliance Gold státusz eléréséhez szükséges 60 000 mérföldet. Sajnos nem minden családtag kapja meg az aranystátuszt, csak is kizárólag a számlatulajdonos. Az egyéni családtagok csak egy saját számot kapnak, amelyet a foglalás során be kell írni de nincs külön számlájuk az EgyptAir Plusban.

 

Kivitelezés:

 

Ha egy családtagot szeretnél hozzáadni a EgyptAir Plus számlájához, angolul kell küldened egy e-mailt a teljes névvel, az útlevél másolatával, a pontos családi hovatartozással és elérhetőséggel (feltehetőleg postacímet, e-mailttelefonszámot) a customeraff@egyptair.com címre.

 

Ezt követően kapsz egy  számlaszámot, amelyet a foglalásban kell mindig megadni.

 

Szabályok

 

Azonban bizonyos szabályokat követni kell:

 

 • családtagnak legalább 2 évesnek kell lennie.
 • A mérföldek nem lesznek jóváírva  ha nem regisztráltad a családtagodat még a jegyvásárlása előtt. (repülés előtt)
 • regisztrálási kérelmet legalább egy héttel az első repülés előtt kell elküldeni.
 • Minden családtagnak a foglaláskor de legkésőbb a bejelentkezéskor check –in / kapunál kell megadni a saját számát.
 • családtagok által megszerzett mérföldekre nincs status bónusz.
 • A családi számla bármely változtatása esetén az elsődleges tulajdonos számlájáról 1 000 jutalom mérföld levonásra kerül.
 • Minden tag legfeljebb csak egy családi számlán lehet rajta.

 

Megszerezni a Star Alliance Gold (arany) státuszát:

 

Az EgyptAir Plus –nál négy szinten létezik: A regisztrációval megszerzed a kék státuszt, és ezáltal az összes Star Alliance járaton gyűjtheted a státuszt és prémium mérföldeket.

 

Ezüst kártya

 

Ahhoz, hogy megszerezd az ezüst kártyát, 30 000 státusz mérföldet kell gyűjtened. De (látszólag) nincs határidő.

 

30 ezer mérföld esetén a Star Alliance Silver státuszt tudhatod magadénak, és ezáltal magasabb prioritásokat szerzel. Ezenkívül az EgyptAir járatokon használhatod az úgynevezett “Fast Track“-ot a biztonsági ellenőrző ponton keresztül, továbbá élvezheted az előnyben részesített poggyászkezelést és 20% –al több mérföld jóváírás.

 

Az ezüst kártya 24 hónapig érvényes. Az állapot további két évre történő kiterjesztése érdekében 15 000 mérföldet vagy 16 szegmenst kell gyűjtened.
Arany kártya

 

A cél az Aranykártya megszerzése. Ehhez két éven belül el kell érned az ezüst szintet, és további 30 000 mérföldet kell gyűjtened. Összesen 60 000 mérföldre van szükséged, melyek összegyűjtésére legfeljebb négy évig van időd.

 

Ezáltal megszerzed a  Star Alliance Gold (arany) státuszt és számos előnye származik az összes Star Alliance járaton:

 

 • Elsőbbségi check-In
 • Több poggyászt vihetsz magaddal ingyen és elsőbbségi poggyászkezelés
 • Elsőbbségi biztonsági ellenőrzés például a beutazásnál.
 • Lounge hozzáférést biztosít több mint 1000 Star Alliance Gold társalgóhoz, köztük plusz egy vendéget vihetsz magaddal.
 • Magasabb várólista prioritás
 • Elsőbbségi beszállás
 • Ezenkívül 30% –kal több mérföldet keresel az összes EgyptAir járaton, és átutalhatsz mérföldet más tagok számára.

 

Az Arany Kártya két teljes évig érvényes, és az újra kvalifikációhoz csak 30 000 státusz mérföldet kell gyűjtened vagy 32 szegmenst repülnöd.

 

Platina kártya

 

Bárki, aki az EgyptAir járatokon összesen egymillió mérföldet összegyűjt, megkapja a Platinum kártyát, és így a Star Alliance Gold Status-ot az élte végéig.

 

Mérföldek jóváírása:
Bár jó és kényelmes, hogy csak 60 000 mérföldre van szükséged a Star Alliance Gold státuszához, ráadásul hozzászámolják a veled utazókat is, de mennyire könnyű a mérföldek megszerzése? Ha például csak a legolcsóbb economy foglalási osztályon keresztül repülsz, nehéz lesz az EgyptAir Plus-t megszerezned!

 

Lufthansa legolcsóbb foglalási osztályai a K, L, T – economy és Business Class P kategóriás járatokon, az EgyiptAir Plusnál nem számíthatsz mérföldekre. Azoknak, akik csak ezen foglalási osztályokban utaznak, át kell váltani egy másik programra, pl. SAS EuroBonus itt akár 100% –os a jóváírás.

 

Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!