A Legendás Amtrak-al San Franciscóból New York-ba 5500 kilométert 163,- euróért “Easy Going Style”

Vonatjegyek

A Legendás Amtrak-al San Franciscóból New York-ba 5500 kilométert 163,- euróért “Easy Going Style”

Sokunk nagy álma az utazás vonattal a “Coast to Coast” partról – partra Amerikában. Ennek nem kell drágának lennie! Egy kis trükknek köszönhetően (indulási pont megváltoztatása) a San Francisco-ból induló EmeryvilleCA és a New Yorkba vezető útra már 186,- dollárért lehet jegyet vásárolni. (kb. 163 euró)

 

52 órát utaztok a Kaliforniai Zephyr-el  ott majd átszálltok a Lake Shore Limited vonalra és újabb 20 óra utazás múlva érkeztek meg a célpontra. Összesen 3397 mérföld (5467 km) mindössze 186,- dollárért!

 

Ehhez  keressétek meg az Amtrak weboldalán az  EmeryvilleCAból New York-Penn Station, NY-ba tartó járatát, mindkét vonat naponta közlekedik:

 

 

Természetesen nem egy hálókocsiban utazol, de jóval kényelmesebb, mint a Magyar vasutak  túristaosztálya.

 

A cél nem az, hogy  A-tól B-ig utazzunk, hanem élvezni a tájat az út mentén. Önmagában a kaliforniai Zephyr-el  2,438 mérföldet (3,924 km) utazol amely a Rocky Mountains-t és a Sierra Nevadá-t keresztezi.

 

Ha nem szeretnél majdnem 69 órát tölteni a vonaton, akkor be tudsz építeni stopovert is és meglátogathatod a városokat vagy a nemzeti parkokat az útvonal mentén. A California Zephyr megáll többek között: Sacramento (Kalifornia), Salt Lake City (Utah), Denver (Colorado) és Omaha (Nebraska). A  Lake Shore Limited vonalon kitérőt tehetsz  Ohio-ban vagy Pittsfield Massachusettsben.

 

Ha be szeretnél építeni egy stopover-t akkor annak a legjobb módja egy Rail Passot vásárolni:

 

USA Rail Pass: 459 $ 15 napig
Az Amtrak Rail Pass segítségével stopover-el 15 napra az USA-ban 459 dollárért (kb. 381 euró). Azonban legfeljebb 8 különálló szakaszt lehet beépíteni:

 

 

 

Egy szakasz  a beszállással kezdődik és a kiszállással fejeződik be a vonatból.
Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!