Miként takarítok meg naponta több száz eurót és ezzel együtt lakosztályban töltöm az éjszakát?

American Express  Upgrad trükkök

Miként takarítok meg naponta több száz eurót és ezzel együtt lakosztályban töltöm az éjszakát?

Hogyan takarítok meg naponta több száz eurót és ezzel együtt mégis lakosztályban töltöm az éjszakákat?
Ebben a bejegyzésben a szállodai upgrade-l szeretnék foglalkozni, és ezután az oldalamon lesz egy kategória ahol be fogom mutatni nektek a legtöbb szállodát ahol lakni fogok, illetve már laktam korábban, hogy az Amex által mennyit spórolok meg egy -egy  ott tartózkodás alatt. A kategóriát “American Express  Upgrade trükkök,Hilton”-nak fogom elnevezni. Ezen felül, különböző foglalási technikákat fogok bemutatni illetve, hogy mire figyelj oda a foglalásnál.

American Express-el szállodai Upgrade-k.

Ausztrália, Brisbane.
A belvárosban található Hilton 144,- euró/éjszaka. (az árak eltérhetnek minden egyes dátumnál) Maga a szálloda kívülről kifejezetten csúnya de belülről teljesen rendben van.
Mivel gyémánt tag vagyok az AmericanExpress által, ezért felraktak a legnagyobb laksoztályba melynek az ára 404,- euró
Így néz ki a szoba:
A lakosztálynak az ára 404,- euró/ éjszaka. Az alapszobát 144,- euróért foglaltam. Mivel gyémánt tag vagyok ezért felkínálták számomra a lakosztályt, természetesen teljesen ingyen. 6 éjszakát töltöttem itt el. Naponta 260,- eurót spóroltam, ez 6 nap alatt összesen: 1560,. euró megtakarítást jelent. Ezen felül kényelmesen elfértem, nem egy szűkös szobában laktam. Továbbá a gyémánt tagságomnak köszönhetően benne volt ingyenesen a reggeli 2 főre és a vacsora is 2 főre alkoholos italokkal együtt, 18:00 – 20.00 óra között korlátlanul.
A szobában pedig ajándékot kaptam: 1 üveg bort, gyümölcsöt és csokoládét.
A Lounge, gyémánt tagoknak ingyenes:
Ausztrália szemérmetlenül drága. 100,- euróért lefoglalt szállodai szobáktól nem fogunk  a falnak menni vagy éppen elájulni, de ha meg van az esélyünk, hogy akár egy lakosztályba upgradeljenek akkor miért is dobnánk ezt el? Ne felejtsük, hogy a reggeli és a vacsora – korlátlan alkohol fogyasztással benne van a gyémánt tagoknak. Ezzel 2 fő például legalább naponta megspórol további 100,- – 200,- euró között. Számoljunk csak: A fentebb említett  szobát 144,- euróért foglaltuk. Az összeg 2 főnél már a reggelinél és a vacsoránál akár meg is térülhet, pláné ha egyikőtök sem “antialkoholista” 🙂 (fehér, vörös bor, absolut vodkától a whisky -ig minden megtalálható a loungeban)  Ezért, aki utazik annak egyszerűen elengedhetetlen az Amex.

Hilton Brisbaneben összesen 5 lakosztály van. A pozitív benne, hogy odaadják a gyémánt tagoknak is. A negatív, hogy sajnos ritkán elérhető.

 

Tudni kell azt is, hogy amikor a szobákat foglaljuk, bizonyára mindenki számára ismerős, hogy legalább 10 vagy ettől több típus létezik. Tisztába kell lenni azzal is, hogy a gyémánt tagok számára az upgrade nem az elnöki lakosztályra szól. Mivel a lakosztályokból is általánosan több fajta szokott lenni, ezért a lakosztály kategóriától kezdődően általában az első két típussal számolhatnak a gyémánt tagok. Brisbane (Ausztrália) kivétel, hiszen itt csak 5 lakosztály van, de ha szabad akkor azt is odaadják a gyémánt tagoknak.

 

Mire kell odafigyelni ha ezt a szállodát szeretnéd foglalni és úgy általában?

 

Megérkezésedkor ellenőrizd a telefonodon, hogy az adott lakosztály aznap elérhető vagy sem. Ezután ha azt mondják, hogy sajnos nem elérhető, (előfordul, hogy azt állítják: a lakosztály le van foglalva de közben szabad!, A szállodák természetesen elsősorban pénzért szeretnék értékesíteni a szobákat és nem egy grátisz upgrad-el.) ezt követően megmutatod a telefonodon és megkérded, hogy akkor miért lehet aznapra foglalni? Ezek után a recepciós már nem tud tenni semmit, oda kell adnia a lakosztályt. Résen kell lenni mindig, tudnod kell a korlátaidat, hogy melyik az a lakosztály amely a gyémánt tagoknak jár. Ne “hisztizz” mert csak rosszabbá teheted a helyzeted. Legyél inkább megértő és ha aznap nincsen szabad lakosztály akkor nézd meg, hogy másnapra szabad-e vagy kérdezz rá és foglaltasd is le, így biztosítva van számodra. Ha másnap beköltözöl akkor már végig ott fogsz lakni.

 

Megjegyzés:
Ha aznap nincs szabad hely az adott lakosztályban, próbálkozz másnap vagy harmadnap. A lényeg, hogy az első nap nem szabad feladni.

 

Általában az Upgrade mindig sikerül. Vannak ám időszakok mint például: karácsony, szilveszter ahol az esélyünk majdnem a 0.- –ra csökken., de még mindig ott van a többi prioritás: 2 főre: reggeli és a lounge használat.

 

Tudtad?
 Az arany illetve gyémánt tagok ha csak 1 főre foglalják az éjszakát akkor is vihetnek magukkal plusz 1 főt? Bizony! Csak a Hilton-hoz tartozó szálloda csoportoknál. (Waldorf Astoria, Hilton, Conrad, Hilton Double Tree vagy Garden, Curio stb.)
Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!