Hilton Best Rate Guarantee – A Trükk -25% a legjobb általad talált árból még egyszer! Figyelem! ÚJ TIPPEK! az úgynevezett “VAK FOGLALÁSOKHOZ”

Szállodák

Hilton Best Rate Guarantee – A Trükk -25% a legjobb általad talált árból még egyszer! Figyelem! ÚJ TIPPEK! az úgynevezett “VAK FOGLALÁSOKHOZ”

Tudtad, hogy 25% olcsóbban is foglalhatod egy kis trükknek köszönhetően a Hilton csoporthoz tartozó szálloda láncokat? Nekem eddig már többször is sikerült, ha éppen pénzért és nem pontokért foglalok.

Mint minden szállodalánc, a Hilton is megpróbálja meggyőzni ügyfeleit, hogy mindig a saját foglalási rendszerén keresztül foglalj. Annak érdekében, hogy az ügyfelek azt érezzék, hogy mindig ott kapják a legjobb árat, árgaranciát biztosít neked. Ha a foglalás után 24 órán belül jobb árat találsz, a Hilton a kedvezőbb árhoz igazítja a foglalásodat, és további 25% kedvezményt ad.

Példa: Foglalsz bárhol egy szállodát a Hilton oldalán 200,- euróért / éjszaka. Ezután a trivágon találsz egy jobb árat 100, euróért, ezt követően küldesz a Hiltonnak egy emailt és ha elfogadják, megadják a 100,- eurós árat és további 25% vonnak le: Így mindössze 75,- eurót fizetsz.

 

Feltételek:

Eddig volt az elmélet, de mint minden “Best Rate Guarantee“-nak, ne hidd el a reklámban ígérteket, hanem alaposan tanulmányozd át a feltételeket mert csak így van garancia, hogy működjön is!

Az alábbiakban összefoglalom a legfontosabb szempontokat  számotokra:

 

 24 óra:

Egy hivatalos Hilton foglalási oldal (Hilton.com, Hilton Call Center, Hilton App, házon belüli, offline utazási irodák által közvetlenül a Hilton használatával történő foglalás után) 24 órátok marad megtalálni az olcsóbb tarifát.

 

Az adatok, a szálloda, a szoba típusa, a kilátás, a szolgáltatások és a vendégek számának meg kell egyeznie:

Természetesen csak egy szoba típust hasonlíthatsz össze ugyanabban a  szállodában ugyanazon a napon, ugyanannyi vendéggel. Ezenkívül a szobából a kilátás, és más szolgáltatásokpl. reggelit is beleértve.

 

A lemondási feltételeknek azonosaknak kell lenniük:

Nagyon fontos, hogy a lemondási feltételek azonosak legyenek! Ezért ha érkezésed előtt egy nappal 23: 59-ig ingyenesen  lemondhatod akkor az általad jobb ajánlatnak meg kell egyeznie ugyan ennek a feltételnek. Rendszeresen vannak árak, amelyek szintén ingyenesen lemondhatok, de legfeljebb két nappal  az érkezés előtt.

 

Csak a legalacsonyabb ár:

A Hilton i.d.R. különböző árakon eltérő árakat kínálnak hasonló kondíciókkal, különböző feltételekkel. Így pl. A Hilton Honors tagjai valamivel alacsonyabb árat  kapnak. Az árkülönbség nem érhető el, ha a Hilton oldalán drágább árat fizetsz vagyis a drágábbik szobát foglalod! Mindig a legalacsonyabb árat kell lefoglalni.

 

 

Az adók és díjak nélkül értendő a szobaár:

Az árakat adók és egyéb díjak nélkül kell összehasonlítani. Csak a tiszta szobaár számít a teljes ott tartózkodás alatt.

Az árakat melyeket találtál a szálloda pénznemében lehessen foglalni:

Hogy ha a szobaár amerikai dollárban van kiszámítva, akkor csak olyan foglalási oldalakat használhatsz, amelyek  dollárban is szerepelnek. (általában át lehet állítani az összes online foglalási oldalt arra a pénznemben melyben a Hiltonnál is lehet foglalni.

Legalább 1% –os árkülönbség:

A Hilton és az összehasonlított ár között legalább 1% –os különbségnek kell lennie. Ellenkező esetben a Hilton elutasíthatja kérésedet.

 

Vakon foglalások és árverések (aukciók):

Különösen a nagyvárosokban, a drága szállodák eladják, például: Priceline.com vagy Hotwire.com –nak az utolsó szobáikat olcsóbban, mint a hivatalos foglalási csatornákon. Sajnos csak a foglalásod után tudod meg, hogy melyik szálloda valójában, (ez az úgynevezett vakon foglalás) ezek a foglalási csatornák csak akkor lehetnek alkalmasak számodra ha bevállalós vagy.  Térképen jelölik, hogy hol van a szálloda de így sem lehetsz biztos benne, hogy az általad keresett szálloda vagy sem melyet a térképen látsz. hotwire.com, priceline.com

 

Csomag utazás:

Csomag utazás, pl. Ha a  repjegyet és szállodát együtt foglalod, még akkor is, ha a hotel árát külön bontják, kizártak!

 

Tagsági árak:

Az összehasonlítási ár nem kapcsolódhat egy tagsághoz sem, és hozzáférhető kell legyen a nagyközönség számára. Ez magában foglalja számos utazási platformot, mint pl.:  “Secret  Escapes”, de a tagsági árakat is, például:  az Expedia vagy a Booking.com.-on (itt is lehet keresgélni, félreértés ne essék csak nem a tagságiddal)

 

Kína:

Valójában a legjobb árgarancia valamennyi márkájú Hilton szállodára érvényes, azonban a Hampton by Hilton szállodák Kínában mentesülnek ez alól.

 

Megtalálni az olcsóbb árat:

Ha valóban a legkedvezőbb árgaranciát szeretnéd használni, akkor a  legnehezebb részt mindig a foglalás előtt kell elvégezni! A gyors siker érdekében ne kötelezd el magadat egy bizonyos szállodánál, ezen felül jó ha rugalmas tudsz lenni az időpontokkal. Ellenkező esetben romlanak az esélyeid.

 

Első lépés: Az árak összehasonlítása:

  • Trivago.com
  • Skyscanner.com
  • wegoreise.de
  • momondo.com
  • kayak.de

 

Mivel csak a tiszta szobaár számít, feltétlenül kattints végig a fizetési oldalig. Az esetek többségében az ár bontásra kerül, és nem ritka, hogy az utolsó lépés során árnövekedés tapasztalható.

Best Rate Guarantee” benyújtása:

Ha jobb árat találsz, és biztos vagy benne (ebben a pillanatban mindent újra ellenőrizni kell, különösen: nem ütötted-e el a napot, sőt a hónapot!), Akkor foglalhatod a Hiltonnál a szobádat, és majd ezt követően benyújtod a Hiltonhoz a kérésedet.

 

Megjegyzés: Ha nem sztornózható szobát foglaltál, és a kérésed nem kerül jóváhagyásra, akkor a drágább árral kell élned! Ezért nagyon óvatosnak kell lenned, különösen a nem törölhető árakkal!

 

 

Így néz ki:

Miután megadtad a foglalási számot és a vezetéknevedet, a Hilton megkeresi a foglalásodat, és majd ezt követően részleteket kell megadnod az általad talált árakról:

 

Ezen a ponton ajánlatos egy képernyőképet készíteni (fotózni) a talált árról, és menteni az információkat, ha a Hilton elveszti kérelmedet, vagy nem kezeli időben.

Ezután elküldheted az űrlapot. Aztán jön egy visszaigazoló e-mail: 

Saját példámat mutatom be nektek, (ráadásul éppen ebben a pillanatban töltjük a nyaralásunkat Balin:

 

Ha nem kapod meg a fenti e-mailt néhány percen belül (Tipp: Ellenőrizd a Spam mappát), töltsd ki újra az űrlapot, és küld el még egyszer. Ha szükséges, próbálkoz egy másik böngészőben. Ha nem kapsz e-mailt, az ügy nem kerül mentésre a Hilton-nál, és kérésed nem kerül feldolgozásra.

Most a Hiltonnak 24 órán belül jelentkeznie kell, és el kell utasítania, vagy éppen remélhetőleg elfogadnia kérésedet. Ezután kapsz egy e-mailt az árkorrekcióról, és a foglalás visszaigazolását újra meg kell küldeni a korrigált árfolyam alapján.

 

 

Hilton 24 órát ad saját magának. Ha az összehasonlítási ár közben emelkedett, sajnos szerencsétlenül jártál. Azonban, ha a leveled 24 órán belül nem kerül feldolgozásra, akkor lehet, hogy be tudod bizonyítani a jobb árat egy képernyő fotóval. Ezért nagyon fontos a dokumentáció!

Következtetés:

A  “Best Rate Guarantee” -nál mindig feltevődik a kérdést: Miért ne foglaljuk le közvetlenül az olcsóbb árat? A Hilton 25% -os kedvezménnyel válaszol erre a kérdésre, és! a státusz előnyökre is csak így tehetsz szert. 25% -os kedvezmény nem a világ, de a drágább szállodáknál igen csak számottevő tud lenni. Ezért kell befektetni legalább néhány percet, és keresd meg az olcsóbb árakat minden foglalás előtt. Ez kifizetődő mindenképpen!

Itt a saját példám:

Ez érdekes mert gyémánt tag vagyok és mindig az alapszobát (a legolcsóbb szoba) foglalom. A Hiltonnál Suite vagyis lakosztály upgrade jár ha gyémánt tag vagy. (az arany tagoknak egy upgrade jár) Fentebb is láthattátok, hogy ezt a szobát 2.457.000 indonéz rupiáért vagyis 141,- euróért foglaltam. Mivel kb. 10,- USD –al jobb árat találtam ezért a jobbik árra kaptam 25% kedvezményt, ahogy azt a fenti szövegben is látható melyet a Hilton írt nekem válaszul, hogy leviszik az árat 1.842.750 Indonéz rúpiára, 106,- euróra. 10 napot foglaltam. Tehát: eredeti ár: 141,- mínusz 106,- euró  = 35,- eurót spóroltam ez 10 éjszakánál 350,- euró.

 

Szóval mivel a Hiltonnál jelenleg gyémánt státuszom van ezért ingyen van a reggeli 2 főre, lounge használat, este 17:00 – 19.00 között koktélok, sör, bor és snack-ek teljesen ingyen vannak.
És míg el nem felejtem lakosztály Upgrade is jár. 
Az alábbi lakosztályt kaptam:

Conrad Pool Villa, saját medencével illetve kerttel

Ennek az ára 9,590,250 Indonéz rúpia illetve 553,- euró / éjszaka. 
Számoljunk még 1X: fent a “Best Rate Guarantee” –val spóroltam 350,- eurót összesen. A gyémánt tagságim révén megkaptam teljesen ingyen a lakosztályt ami 553,- euró/ éjszaka- Az 553,- –ból levonom amit fizettem eredetileg: 106,- eurót = 447,- euró, vagyis további 447,- eurót spóroltam/ éjszaka ez 10 nap után: 4470,- euró. Összesen közel 5000,- eurót spóroltam.

 

Ha még több képet szeretnél látni akkor kövess instagarmon is: d.csomaandras
Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!