Megéri 600.- eurós éves díjért az American Express kártya? Jöjjön az összehasonlítás.

American Express  Upgrad trükkök, Hitelkártyák

Megéri 600.- eurós éves díjért az American Express kártya? Jöjjön az összehasonlítás.

Az American Express Platinum kártya egy kivételesen vonzó hitelkártya – azonban fel kell tenned magadban a kérdést, hogy megéri-e számodra a 600 euró éves díj vagy sem ?

Priority Pass

A legjobb érv az American Express Platinum kártya tartós megtartása mellett  a Priority Pass és ennek is a Prestige változata. Ez hozzáférést biztosít legalább egy Lounge-hoz több mint 700 repülőterén világszerte, több mint 1000 lounge-ban. Egyébként a második kártyabirtokos számára is igényelhetünk egy második Priority Passot. (ezáltal már összesen 4 fő használhatja a Lounge-okat)

Hivatalosan a Prestige-verzió évente 399,- euróba kerülne. Néhány trükkel a díjat 264,- euróra lehet csökkenteni, de a lehetséges megtakarítás itt 500,- 800,- euró közé tehető.(két főnél eléri a 800,- eurót)

A Priority Pass lounge mellett az American Express maga is több lounge-t működtet, és a Platinum kártyával több Lufthansa lounge is elérhető Frankfurtban és Münchenben, valamint minden Delta Sky Club lounge-hoz van hozzáférésed (feltétele  Delta járaton kell utaznod )

Státusz előnyök:

Platinum kártyabirtokosként összesen öt fő szállodaláncnál kapsz státuszt, anélkül, hogy ott egyetlen éjszakát eltöltöttél volna: Hilton Honors Gold, Marriott  Arany, RadissonRewards Gold, Meliá Rewards Gold, Shangri-La Golden Circle Jade és GHA Discovery Platinum!

Különösen a Hilton Honors Arany státusznál spórolhatsz meg rengeteg pénzt. Sok hotelben kapsz ingyenes reggelit világszerte, akár két főre, és gyakran értékes Upgrade-t. Nem ritkán, adnak egy klub szobát lounge hozzáféréssel (a valószínűsége magasabb, ha a szoba kategóriában közvetlenül a klub szoba alatt foglalsz!)

Kicsit bővebben a Hilton arany státuszról:

A Hilton Honours Gold status a Hilton második legmagasabb státusza, és az előnyei fantasztikusak:

  • Ingyenes reggeli vagy alternatívaként: 1000 pont, ha átlagosan 25 € / fő, számolunk a reggelinek, nagyon értékes előnynek bizonyul!
  • Upgrade egy elérhető szobára tetszésünknek megfelelően a rendelkezésre állás alapján, de gyakran van Upgrade egy executive emeleti szobára lounge hozzáféréssel!
  • A következő szállodákra érvényese a státusz előny: a Hilton Hotels & Resorts, a DoubleTree by Hilton, a Conrad Hotels & Resorts, a Waldorf Astoria Hotels & Resorts és a Curio.
  • 25%-al több pont
  • Ha 5 éjszakát foglalsz pontokkal az ötödik ingyen van
  • Late check out a rendelkezésre állás függvényében
  • Ingyenes tartózkodás a 2. vendégnek (egyszerűen foglalj egy személyre és utazz oda bárkivel.)

Arany státusz akkor jár, ha Platina kártyád van! Ennek hiányába 20 napra, 40 éjszakára vagy 75 000 pontra lenne szükséged egy naptári évben, hogy megszerezd az aranystátuszt.

A státusz két évig érvényes, március végéig. Ha 2018-ban megkapod a státuszt, akkor jelenleg csak 2020. március 31-ig érvényes. Ezután ismét megszerezhető az AmericanExpress Platina kártyával.

További szállodák:

A Shangri-La Golden Circle Jade és a Singapore Airlines KrisFlyer közötti együttműködésnek köszönhetően egyszerűen egy Challenget tudsz végrehajtani és így megszerzed a StarAlliance aranystátuszt is. Ehhez mindössze csak három Singapore Airlines járatot kell teljesítened hogy megszerezd a Star Alliance legmagasabb státusát, és részesülhetsz az előnyökből, többek között: Lounge hozzáférés, függetlenül az utazási osztálytól 12 hónapon keresztül.

A hotel státusz mellett a Hertz (aranystátusz)  Sixt (platina) státuszt is megkapod az autókölcsönző cégeknél.

Következtetés: 

Nehéz pénzben kifejezni a státuszt. De azok akik évente többször töltenek éjszakákat Hilton szállodákban, gyorsan megtakaríthatnak több száz dollárt már csak a reggelin. Az Upgrade is több száz dollárt tehet ki évente. Ennél is fontosabb, hogy nem kell azon aggódnod, hogy elveszíted a státuszt, mindaddig amíg a platina kártya a kezedben van a státusz is a zsebedben, kivéve a GHA mert ott minimum 10 éjszakát kell elöltened ,hogy következerő évre is megkaphasd.

A pontok gyűjtése:

Az American Express hitelkártyával költött minden egyes euróra 1 tagsági jutalom pont kerül jóváírásra. Ha aktiválod a turbót: 1,5 pontot. Ha évente 30 000 eurót költesz a kártyával, akkor 30.000 pont vagy a turbóval 45.000 pont jár. Ezért már kapsz egy ingyen repülőjegyet vagy néhány Amazon-utalványt.

Fontos!

Azt is tudnod kell, hogy devizás fizetések esetén 2% díjat számítanak fel. (minden ami nem euró) A díj egyértelműen túllépi a pontok nyereségét és jól át kell gondolni, hogy Magyarországon esetleg egy forintos kártyánk is legyen. A jó hír, hogy ma már rengeteg online oldalon lehetséges az eurós fizetés is. Legyen az repülőjegy vagy éppen szállodafoglalás. Sok esetben akár árfolyamnyereséget is lehet generálni, hiszen te váltod be az eurót, és amikor lent van éppen, akkor kell megvenni. Így teljesen kontrolálod költségeidet, akkor is amikor eurót költesz.

Utasbiztosítás:

Nem szabad elfelejteni, hogy a Platinum kártyával együtt utazási biztosítás is jár. utazási komfortbiztosítási, járat késés / járat törlése, késedelem, járat törlése és lemondása, valamint autókölcsönzési biztosítás. Ez azonban megköveteli, hogy az American Express Platinum kártyával fizessétek . tudj meg többet itt a platina amexbiztosításról

Most számoljunk utána:

A Platinum kártya mennyi pénzt takarít meg nekünk? Természetesen nagyon függ a személyes utazási és kiadási dolgoktól. 

Az alábbi példa így nézne ki:

Priority Pass: minden évben 2 x 400.- euró  = 800,- euró

Státuszelőnyök (szállodák, autókölcsönzők): Tegyük fel, hogy évente kétszer elmész nyaralni 10 napra és Hilton szállodában fogsz lakni. 20 nap X reggeli 2 főre, átlagosan 50.- euró (két főre)

Megtakarítás: 1000,- euró plusz Upgrade, átlagosan 100,- euró: összesen 2000,- euró és sok esetben adnak hozzáférést a club lounge-hoz is.

Utazási biztosítás: minden évben legalább 100,- euró értékű

Ha ezt mind összeszámoljuk akkor már is 3.900,. eurónál tartunk.

Továbbá lehetőségünk van a pontgyűjésre és minden Platina ajánlásnál 30.000 pontot írnak jóvá számládon illetve 15.000 pontot ha az aranyat ajánlod.

Havonta ha csak egy Platinát ajánlasz ez egy évben 360.000 pont! ezért már ingyen business vagy akár first class jegyeket is vásárolhatsz tengeren túlra.

Németországban induláskor akár 75 ezer pontot is adnak ajándékba. Sajnos az osztrákoknál nem így van. Cserében annyi ajánlást tehetünk amennyit csak tudunk. Németországban ez korlátozva van mindössze 10 ajánlásra/év. Továbbá ha majd szeretnéd a fekete kártyát, “jóval olcsóbb” az osztrák, itt az éves díja 2.000 euró míg Németországban 5000,- és a klubban való belépés is 5000,- euró, Ausztriában “csak” 4.000,- . Ennek ellenére az Osztrák fekete amex néha többet ad: például ha törlik a járatodat: 400,- euró per fő, míg a Német: 250,-

Remélem tudtam segíteni ezzel a bejegyzéssel.

Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!