Hogyan jutunk el leggyorsabban a Star Alliance aranykártyához ? Találd meg magadnak a legoptimálisabb lehetőséget.

Státuszok

Hogyan jutunk el leggyorsabban a Star Alliance aranykártyához ? Találd meg magadnak a legoptimálisabb lehetőséget.

Hogyan jutunk el leggyorsabban a Star Alliance aranykártyához ? Találd meg magadnak a legoptimálisabb lehetőséget

Star Alliance Gold a Star Alliance legmagasabb státusza, és különös népszerűségnek örvend, hiszen Alliance szerte lehet használni a loungeokat.

 

Miles & Morenál egy naptári évben 100.000 mérföldnyi mérföldet kell felhalmoznod ahhoz, hogy eljuss a szenátori státuszhoz azaz a Star Alliance Gold státuszhoz. De megy ez sokkal könnyebben is!

 

Mi a Star Alliance Gold státusz?

 

Az arany kártya, például a 28 Star Alliance légitársaság mindegyikénél lehetővé teszi a lounge használatot ingyenesen számodra plusz 1 fővel. Ezenfelül, elsőbbségi beszállás, várólista prioritás,és több poggyászt is vihetsz magaddal, és számos egyéb előnye van. Nem számít, hogy melyik légitársasággal repülsz, legyen az Lufthansa vagy éppen az Air New Zealand vagy a Türkish Á-tól Z-ig bárhol igénybe veheted az előnyöket a világon, még akkor is ha turista osztályon utazol.

 

Melyik légitársaságnál lenne előnyös számunkra a mérföldgyűjtés, hogy minnél hamarabb elérjük az arayny státuszt?

 

1. Aegean Miles + Pontok: 48 000 mérföld + 6 járat az Aegeannal.

én3.jpg

 

Tények:

 

12 000 Státusz mérföld + 2 Aegean járat vagy 24 000 Státusz mérföld összegyűjtése 12 hónapon belül Aegean járatok nélkül = ezüst szint

 

Ekkor marad még 12 hónapod, hogy megszerezd a 24 000 mérföldet + 4 Aegean járatot vagy 48 000 mérföldet = a Arany Státusz
Érvényesség: 12 hónap

 

További előnyök: 6 Upgrade voutcher (2 az ezüst kártya megszerzésénél és 4 az arany kártyánál), 20% –al több mérföld jóváírás, maximum 5 fő egy és ugyan azon a számlán gyűjtheti a mérföldeket.
Újra kvalifikálás az aranykártyáért: 12 000 mérföld, 4 Aegean járat vagy 24 000 mérföld

 

Ha nem sikerül az újra kvalifikáció akkor az úgynevezett “Softlanding” van: ezüst állapot = Star Alliance Silver

 

Következtetés:

 

A régi időkben jobb volt, 2014 végéig az Aranykártyát 12 000 mérföldön keresztül el lehet érni, és állandó érvényű volt. Azonban így is, 48 000 státusz mérföld + 6 Aegean járat még mindig meglehetősen alacsony ráadásul az újra kvalifikálás: 12.000 státusz mérföld + 4 Aegean járat.

 

Sajnos azonban a kedvező foglalási economy osztályok a Lufthansanál, kizártak a mérföldek gyűjtéséből (L, K, P). De drága foglalási osztályokban akár 300% –os távolsági szorzó is lehetséges. A SAS járatokon is vannak “Sweet Spots“-ok: Még a legolcsóbb foglalási osztályban is 100% –os mérföld szorzó!

 

United MileagePlus: 50 000 mérföld egy naptári évben

 

én3.jpg

 

Ha gyakran utazol az Egyesült Államokon belül, akkor érdemes jobban áttanulmányozni a United Airlines –nak a MileagePlus programját. A Star Alliance előnyei mellett az Egyesült Államokon belül további előnyöket kínál a tagoknak: Például Upgrades az Amerikai belföldi járatokon.

 

Egy már létező, összehasonítható, ezüst vagy akár aranykártya egy másik légitársaságnál, amely nem Star Alliance tag, kérheted a “Status Match Challenge” alkalmazást a MileagePlustól. Tehát sokkal gyorsabban érheted el a kívánt státuszt. (például: A British Airwaysnél aranykártyás vagy és ha ezt beküldöd a Unitedhez akkor ott is megszerzed az aranykártyát ingyen!)

 

Tények:

 

PQS (Premier kvalifikációs szegmens) + 50,000 PQM (Premier kvalifikációs mérföld) vagy 60 PQS egy naptári évben = Premier Gold Status (1P) = Star Alliance Gold
(Az Egyesült Államokban, az ott élők számára: 6.000 dolláros PQD (Premier Skills Dollars) az utóbbi számunkra nem lényeges, csak akkor ha az USA-ban élünk.

 

Érvényesség: kvalifikáló év  + 1 teljes naptári év + a következő év január végéig

 

További előnyök: 60% –os bónusz mérföld, legfeljebb 3x 32 kg-os feladott poggyász, ingyenes helyfoglalás a Economy Plusban, ingyenes Upgrade  a belföldi járatokon, amennyiben rendelkezésre áll, 48 órával az indulás előtt, lounge-hozzáférés Eurowings járatokon és ingyenes Marriott Gold státusz.
Softlanding: Nincs

 

Következtetés:

MileagePlus összességében akár érdekes is lehet számotokra. Azonban egy naptári évhez kötik a státusz elérését, és a státusz érvényessége viszonylag alacsony a teljes naptári évhez képest.

 

Különösen érdekes a MileagePlus mindenki számára, aki rendszeresen utazik kedvező economy foglalási osztályokban. Így ezeken a járatokat pl. A Lufthansa (új!), a svájci, az osztrák, a Brussels Airlines, a United és még az Eurowings –nél is 100% –os a mérföld jóváírás. Ez sokkal több, mint például a Miles & More. Ezenkívül gyakran járatonként legalább jár még 500 mérföld.

 

A P jelzésű Business osztályú foglalási osztály 200% –os mérföldjóváírást biztosít. A program érdekes az awards jegyek foglalásánál is. (pontokkal való foglalás) Az adók és díjak alacsonyabbak, mint sok más programban.
Ezenkívül Gold (Arany) fölött számos egyéb státuszt helyez el a United, melyeknek az előnyei: UpgradesUpgradesUpgrades. Még egy életen át tartó státusz is van, ha mögötte van egymillió” PQM” a “United Metalen“.

 

Az egyik hátránya az, hogy csak akkor használhatod a United klubbokat, (Lounge) ha nemzetközi járatra foglaltál. Ellenkező esetben további tagságot kell vásárolnod.

 

Asiana

 

én3.jpg

 

3. Asiana Club: 40 000 mérföld 2 év alatt

 

 

4. Turkish Airlines Miles & Smiles: 40.000 mérföld 12 hónap alatt

 

én3.jpg

 

Turkish Airlines már hosszú ideje ad “Status Match“-ot a Miles & Smiles számára. Normál esetben 40 000 helyett csak 15 000 mérföldet kell gyűjtened 12 hónap alatt a Miles & Smiles-nál. Az újrakvalifikáció sokkal könnyebb, az első évben 25 000 mérföldre van szükséged vagy egyébként 37 500-ra

 

Tények:

 

Összegyűjteni 40 000 Státusz mérföldet 12 egymást követő hónapon belül = Miles & Smiles Elite
Érvényesség: a státusz elérésétől számított 2 év. További előnyök: Akár 10 000 státuszmérföldet is vásárolhatsz 70 USD / 1000 mérföldre, családi számla lehetséges, 25% bónusz a mérföldekre a Turkish Airlines Comfort és Business Class járatokon.
Újrakvalifikálás: 25.000 az első évben vagy 37.500 státuszmérföld a státus érvényességének két évében, ha Törökországon kívül laksz.
Soft LandingClassic Plus = Star Alliance Silver (ezüst)

 

Következtetés:

 

40 000 mérföld 12 hónapon belül nagy akadály lehet. Különösen azért, mert a Turkish Airlinesszal folytatott járatokon is a státusz mérföldek legfeljebb 150% -át kapod, cserében az újra kvalifikáció sokkal egyszerűbb.
Még a Miles & Smiles esetében is az alacsony árú Lufthansa foglalási osztályok (L, K, P) mentesek a mérföldek megszerzésétől. A többi foglalási osztályban akár 200% is lehet.

 

5. SAS EuroBonus: 45.000 “Basic Points” 12 hónap alatt

én3.jpg

 

Az SAS EuroBonus mérföldprogramja már 45 ezer Basicponttól megadja az arany státuszt. (= Státusz mérföld) vagy 45 szegmenst kell repülni 
kvalifikálós időszak akkor kezdődik, amikor csatlakozol az Eurobonushoz.
Példa: regisztráció 2017 februárban a minősítési év 2018 január végén ér véget.

 

Érvényesség: Jelenlegi minősítési időszak + további 12 hónap a következő minősítési időszak végéig.

 

További előnyök: 10 egymást követő évben megtartod az Eurobonus Gold minősítést, ebben az esetben életed végéig megszerzed az Arany státuszt, a SAS és a Wideroe járatokon 25% –al több pontot kapsz, 20% –al több pont a  SAS-nál ha a prémium osztályra foglalsz, (legalább 14 nappal előre kell foglalnod) ingyenes WiFi a SAS járatokon, szabad helyfoglalás a SAS járatokon, státusz előnyök a Wideroe járatain is.
Softlanding: Igen, aranyról ezüstre a következő 12 hónapos kvalifikáló időszakra.

 

Következtetés:

 

Az Eurobonus különösen érdekes lehet ha sokat utazol a Lufthansa alacsony economy foglalási osztályaiban. A:  K,L és T turista osztályban még mindig 25% a mérföld jóváírás és még a Business Class, P osztályon is 100% -a a távolság mérföldek jóváírása. 
Aki 12 hónap alatt elérte a 90 000 Basic pontot, gyémánt státuszban részesül, és akár aranykártyát is adhat ajándékban bárkinek.

 

Lufthansa Miles and More 100 000 mérföld egy naptári évben

 

én1.jpg

 

Összehasonlításképpen, a Miles & More szenátor = Star Alliance Gold Státusz:

 

100 000 státusz mérföld szükséges egy naptári évben.
Érvényesség: Legfeljebb 3 év: a naptári év, amelyben a státuszt elérted + 2 naptári év + a következő év február végéig (például: sikerül 2018-ban a 100 000 mérföldet összehozni, akkor a státusz 2021 február végéig érvényes)
További előnyök: 25% bónusz mérföld, 2 darab  eVoucher Upgrade, 48 órás foglalás garancia, lounge használat érkezéskor isCompanion Award foglalás (ha pontokkal foglalod a jegyedet akkor a társadnak csak fele annyi pontra van szükség) 
Újrakvalifikáció: naptári évben 100 000 mérföld (csak egy éven belül lehetséges a státusz érvényességén belül)
SoftlandingFrequent Traveler = Star Alliance Silver 2 évig

 

 

A bejegyzés azért készült, hogy segítsen nektek eldönteni illetve megkönnyíteni hogy melyik légitársaságnál gyűjtsétek a mérföldeket.
Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!