Abu Dhabi és az 1001 éjszaka meséi, a város Szuperlatívuszokban, Emirates Palace a Kempinski üzemeltetése alatt, ahol az aranyat szó szerint elfogyasztják.

Szállodák

Abu Dhabi és az 1001 éjszaka meséi, a város Szuperlatívuszokban, Emirates Palace a Kempinski üzemeltetése alatt, ahol az aranyat szó szerint elfogyasztják.

Abu Dhabi és az 1001 éjszaka meséi, a város Szuperlatívuszokban, Emirates Plalace ahol az aranyat szó szerint elfogyasztják.
Ellentétben a 12O kilométerre fekvő Dubaitól, Abu Dhabinak óriási olaj tartaléka van, ami az Emirátust hihetetlen gazdagsággal áldja meg. 2O1O ben 92,2 milliárd hordót mértek, ezen túl óriási gáztartaléka is van ami 212 Trillió m3.

Szakértők szerint az uralkodó család Al Nahyan 18O Millió USD -árt keres naponta.
Így már nem kérdés, drága dolgokat megépíteni és fenntartani mint például az Emirates palota , vagy éppen a Grand Mosque, és Dubait is probléma nélkül kisegítette a gazdasági válságból. ( A Burj Kalifa, Kalifa herceg nevét viseli, hiszen Kalifa herceg volt aki ki segítette  Dubait, másképpen nem épült volna meg a világ legmagasabb épülete a válság idején) Ezen túl itt vannak a legszebb strandok egész közel keleten, türkizkék és kristálytiszta.

Emirates Palace a Gigantikus szálloda ahol szó szerint megeszik az aranyat.

Világrekorder.


Abu Dhabi a város Szuperlatívuszokban


2O1O -ig a világ legdrágábban megépített szállodája volt az Emirates Palace, (jelenleg is a Kempinski üzemeltetése alatt) építkezési költség 3 milliárd USD-ár. 2O1O ben megelőzte a The Cosmopolitan of Las Vegas, ( 4 Milliárd USD-al ) 

De most térjünk vissza az Emirates Palacehoz ahol szó szerint “megeszik” az aranyat és ezzel együtt világrekorder.
Évente 5 kg. ehető aranyat használnak fel a különböző desszertekhez amit a vendégek el is fogyasztanak.
Továbbá egy gigantikus Palotát szerettek volna építeni , ez már meg is látszik abban, hogy 1 kilométer hosszú a főépület és 1OO hektáron terül el, rengeteg zöld övezettel körülvéve.
Összesen 114 kupola díszíti a szállodát a legnagyobb 72,6 méter. A belső részét főleg aranyból és kristályból építették meg,
1OO2 csillár díszíti a palotát, a legnagyobb 2,5 tonnát nyom. 15OO alkalmazott dolgozik, 5O országból. A szálloda a Kempinski vezetése alá tartozik, de állami tulajdon maradt továbbra is.( Ha Platina American Express kártyád van akkor ingyenesen van egy UPGrade ha fekete akkor dupla Upgrade jár,tudj meg többet az American Express-ről itt, hiszen most rajtam keresztül minden magyar állampolgárnak lehetséges, mindenféle jövedelem igazolás nélkül  

 

Különlegessége a szállodánk az úgynevezett “Roller-Suit” -ek melyek a 8 -dik emeleten találhatók. Itt az uralkodó család 6 lakosztályt tart üresen, készenlétben az uralkodó családoknak: Egyesült Arab Emírség, Saudi-Arábia, Oman, Katar , Bahrain és Kuvait uralkodóinak. Bármikor jöhetnek a fent említett családok, a lakostályok mindig üresek számukra. Sajnos a szállodát belülről nem láthatod ha nem laksz ott.

Tipp: ha látni szeretnéd akkor foglalhatsz egy asztalt, több étterem közül is lehet válogatni amit én ajánlanék: ” Mezzeluna” olasz étterem és mindenképpen kint a szabadban kell kérni az asztalt. Csak így nyerhetsz betekintést, hogy milyen csodálatos strandja van. Másképpen a milliónyi “hadsereg”, ” Security “mellett lehetetlen eljutni oda.

én1
én1
én2
én3
én4
én6
Itt láthatsz egy kis videót, sikerült néhány napot eltöltenem az egyik legnagyobb lakosztályban a Khaleej Suite-ben.
[wpvideo 4gzjwjZj]

Tipp:  miként tölthetsz el akár két napot ingyen ebben a laksoztályban, olvas utána itt 
Az oldalon szereplő bejegyzések csomautazas.blog szellemi tulajdonát képezik ezért annak más helyen való publikálása jogi következményeket von maga után!

Hozzászólások

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!