STAR ALLIANCE GOLD – Itt a várva várt lehetőség minden Economy osztályon utazónak. Hogyan tegyünk szert a Star Alliance aranykártyára könnyedén 4 évre és ezt mindössze 40 ezer mérföldért. A Trükk.

Státuszok

STAR ALLIANCE GOLD – Itt a várva várt lehetőség minden Economy osztályon utazónak. Hogyan tegyünk szert a Star Alliance aranykártyára könnyedén 4 évre és ezt mindössze 40 ezer mérföldért. A Trükk.

STAR ALLIANCE GOLD  MAXIMUM a legjobb Lehetőség mindenkinek aki Economy osztályon utazik. 
Hogyan tegyünk szert a Star Alliance Aranykártyára könnyedén és hosszú évekre?
A bejegyzés végén kaptok tőlem egy szuper tippet!
Státusszimbólum
Ó igen! Mindenki titokban valamilyen státuszra vágyik…..
Van aki a Gucci -t vagy Louis Vuitton-t szereti, van aki a státuszt valamelyik légitársaságnál. Én az utóbbihoz tartozom, imádom az efféle státuszokat és szeretem ha a reptereken ingyen használhatom a Loungeokat, elsőbbségi beszállást, több csomagot vihetek és és és sorolhatnám az előnyöket. 

Gyűjtöd, gyűjtöd és gyűjtöd a mérföldeket aztán azt érzed, hogy sosem érsz a végére!? Ebből sosem lesz aranykártya… 
Ezért a legtöbb ember belefárad és aztán már nem is gyűjti, pedig óriási lehetőségeket rejtenek a Státuszok és a mérföldek.
Mostantól kezdve gyerekjáték lesz mindenkinek megszerezni az aranykártyát, a Státuszszimbólumot a Lufthansa-nál, illetve partnereinél.
A TRÜKK
Elöszőr is tisztában kell lenned azzal, hogy kik a  Star Alliance tagok, amiket lentebb láthatsz:

én1

Ha a fenti légitársaságokkal repülsz akkor mindeniknél élvezheted az aranykártya előnyeit, függetlenül attól, hogy milyen osztályon utazol. Tehát ha Economy-n utazol akkor is használhatod a Lounge – okat ingyen plusz 1 fővel, vagy: több csomagot vihetsz, Business Class Check-In sorban állás nélkül, Priority Bording stb.

Ebben a Bejegyzésben érdekes dologgal fogok foglalkozni, mely a legtöbb ember számára ismeretlen, többek között az ASIANA légitársaságra  fogok fokuszálni, hiszen itt fantasztikus lehetőségek vannak és az ASIANA is StarAlliance tag vagy mondhatnánk azt is hogy a Lufthansa partnere.

ASIANA

ASIANA-t 1988 ban alapították Dél Koreában. A Flottája 84 repülőből áll és 6 Airbus A-380-ast is birtokol. Ezenkívül 30 gépet rendelt az A-350-es családból. Az Asiana különlegessége az A-380-ban rejlik, hiszen az óriási First Class privát kabinokat egy óriási képernyő egészíti ki mely a civil utazásban a legnagyobb beépített TV.
én1

Mérföld programját az AsiananakAsiana Club-nak hívják. Itt 5 tagsági szint van és a DIAMONDS PLUS –nál még egyszer különbözetet tesz a “Member”  és a LIFETIME Member között.

Szintek:
  • Arany
  • Diamond
  • Diamond Plus
  • Platina
Star Alliance Státusz előnyök, az Alliance szinten: Az ASIANA Club Gold egyenlő a Star Alliance ezüst szinttel. Az ASIANA CLUB DIAMOND szint az a Star Alliance Arany szintnek felel meg. Ezt a szintet a Lufthansánál: Szenátori vagy csak egyszerűen arany szintnek hívják.

Ha ez a  szint megvan akkor a következő előnyöket élvezheted:

  • Priority Boarding
  • Business vagy First Class CheckIn
  • Előnybe részesítik csomagodat (Ellátják egy Priority cédulával)
  • Express Boarding
  • Plusz 1 bőröndöt vihetsz magaddal (23kg)
  • Használhatod mindenhol a Star Alliance Lounge-ot plusz 1 fővel ingyen, ide tartoznak a Lufthansa Szenátori Lounge-ok vagy a Türkish Airlines CIP Lounge Istanbulban amely egyik legjobb egész Európában.
A cél most az lesz, hogy elérjük az “ASIANA DIAMOND” státuszt, és ezzel együtt az összes Star Alliance légitársaságnál ingyen használhassuk a Loungeokat.(Lufthansa stb….)
Képesítési követelmények:

A következőkben megmutatom nektek a kritériumokat. A legfontosabb pedig a Kvalifikációs idő ami 24 hónapot tart miközben a Lufthansa Miles and Morenál csak 12 hónapot. Ha az ASIANA programban regisztrálsz akkor már a regisztráció után ezüst leszel.

én1

 

Eléred 24 hónapon belül a 20.000 Státusz mérföldet Star Alliance repülésekkel akkor megkapod az aranykártyát. Csak, hogy az érzés meg legyen: A Lufthansa-nál ugyan ez a szint 12 hónap. Azonban mindkét kártya ugyan azt adja. A legtöbb embernek nem elég a 12 hónap a gyűjtéshez, 24 hónap viszont már a legtöbbünknek elég.

 

én1

 

40.000 Státusz mérföld után a Star Alliance családon belül elnyered az ASIANA CLUB DIAMOND kártyát ami egyenlő a Star Alliance arannyal ugyan ezt a szintet a Lufthansa Miles and More programmal: 100.000 mérföld után éred el. Miért is gyűjtsünk akkor 100 ezer mérföldet a Lufthansánál, holott az ASIANA-val már 40 ezer mérföldből megvan ugyan az a aranykártya és ugyan azokat az előnyöket élvezhetem?
 
én1

És most miként lehetséges 40 ezer mérföldért majdnem 4 évre megszerezni az aranystátuszt?

A TRÜKK

Az ASIANA a következőképpen számol: a Státuszt azonnal az első 24 hónap végéig megkapod és aztán még 1X rátesznek 24 hónapot.

Csak, hogy érthető legyen: Ha már az első 1-6 hónapban a regisztrálás után megcsinálod a 40 ezer mérföldet akkor a Státuszod 3,5 – 4 évig érvényes!
Aztán a második 24 hónapba van bőven időd az újra kvalifikálásra.

Csak az érdekesség kedvéért: Lufthansa Miles And More: 100.000 mérdöld és max 2 évig vagy arany tag, de 1 év alatt köteles vagy összegyűjteni a 100.000 mérföldet, míg erre az ASIANA 2 évet ad.

Még van a Diamon Plus vagy a Platina Státusz de nekünk csak akkor lenne érdekes ha tényleg sokat repülnénk kifejezetten az ASIANA – valDiamond Plus: 100.000 ezer mérföldet kell gyűjtened illetve ha 500.000 Star Alliance mérföldet gyűjtöttél vagy 500 repülés az ASIANA-val akkor életed végéig megvan a Státusz és az 1.000.000 Star Alliance mérföldnél vagy 1000 repüléssel az ASIANAval, megkapod  a Platina Státuszt ami: LIFETIME –ra szól (életed végéig)

Hogyan érjük el a Státuszt?

Most rá szeretnék térni a teória helyett a  praktikára és nézzük meg az ASIANA táblázatát, hogy mennyi mérföldet ad a különböző osztályokra.

Képernyőfotó 2018-07-23 - 10.56.59

 

A fenti táblázatban feltűnően sok mérföldet ad az ASIANA az economy classon: 100% -ot, ugyanakkor a magasabb osztályokon “relatív” keveset.

itt  találod a Star Alliance ASIANA mérföld táblázatát 

Bizonyára néhányan emlékeztek, hogy régen  a Lufthansa Miles and More a legolcsóbb foglalási osztályra is 100%  mérföldet adott az economyn, de később változtattak ezen úgy, hogy ma már alig ad valamit sőt jó néhány osztályra nem ad semmit. Így majdhogynem lehetetlen azoknak akik economyn utaznak, hogy megszerezzék a Star Alliance Aranykártyát. Sokan meg is lepődnek ha repültek és látják a kevés mérföldjóváírást, hiszen a Lufthansa van ahol alig ad néhány mérföldet az adott szakaszra.

Az ASIANA –val utazól akkor a legtöbb osztályon még 100% – os a mérföldjóváírás az olcsó Economy jegyeknél, (fenti táblázatban láthatod) ezért ha economy osztályon vagy úton, hamar megszerezheted az Aranykártyát akár közel 4 évre, hiszen míg a Lufthansánál 100.0000 mérföldre van szükséged az aranykártyához addig az ASIANA –val csak 40.000 mérföld kell (erre 24 Hónap áll rendelkezésedre, míg a Lufthansánál csak 12, ezt nem győzöm elégszer hansúlyozni)  és ugyan úgy használhatod a Lufthansa Szenátori illetve az össze Star Alliance Bussiness Lounge-ot.

A következőben bemutatok nektek néhány példát, hogy miként szerezd meg az aranykártyát könnyedén ha economy osztályon utazol. 

Például: Lufthansa -val Budapestről, sokak által kedvelt úticél: Rio De Janeiro. Láthatjátok, hogy az alábbi foglalásnál mindenhol azt írja a program, hogy “ECONOMY (K)” és ha megnézzük a fenti táblázatot amit felraktam ott láthatjuk, hogy 100%-os a szorzó az economy “K” osztályon. Ezért az útért összesen 12.994 mérföld jár. 

Képernyőfotó 2018-07-23 - 22.56.22
Nézzünk meg egy másik példát. El szeretnénk jutni Ausztráliába, és  lehetőleg legyen a legjobb áron a repjegy. Budapesti indulással nem találtam jó árat a bejegyzésem szerkesztésekor ezért Bécsi indulást választottam, ráadásul innen, a Skytrax szerint első helyen végzett Singapore Airlines-al utazhatunk.

Képernyőfotó 2018-07-24 - 10.50.19

Bécs – Düsseldorf: 476 mérföld
Düsseldorf – Singapore : 6.456
Singapore – Sydney: 3915
Összesen: 10.847, és ez oda vissza: 21.694 mérföld. Ezzel az úttal megvan már több mint a fele mérföld az arany kártya megszerzéséhez, de ugyanakkor ezzel az egyetlen úttal már elérjük az ezüst szintet a Lufthansánál is az ASIANA -n keresztül.
Ha Business osztályon utazol akkor 125% iletve 135% –ot ad. Ez nem sokkal több az Economy osztálytól. Valószínüleg az ASIANA mérföld programját a turista osztályon utazóknak találták ki.

Bemutattam nektek 2 példát. Legyetek kreatívak, használjátok a foglalásotok során a matrix rendszert, mert ott láthatjátok a foglalási osztályokat is, és az ASIANA táblázatban össze lehet hasonlítani, hogy kapunk vagy sem mérföldeket illetve mennyi és milyen a mérföld szorzó.

 

Természetesen össze lehet gyűjteni a mérföldeket Businees Classon is, holott a szorzó nem olyan kedvező, de cserébe csak 40 ezret kell összegyűjtenük, nem úgy mint a Lufthansánál: 100 ezer mérföldet.

Megjegyzés: Ha a repjegyeket keresed, legyen fontos a foglalási osztály, hasonlítsd össze az árakat, néha csak egy néhány euró az eltérés, de  rengeteg mérföld jár érte. Nézd az árakat több indulási lehetőségekkel, ne csak Budapestet hanem például Bécs, Amszterdam stb. Az alábbi példán látjátok majd, hogy egy kedvelt úti cél Bécsi és Budapesti indulással beleesik a mérföld szorzóba és az árak között sincs nagy eltérés.
Képernyőfotó 2018-07-24 - 11.27.44

Képernyőfotó 2018-07-24 - 11.35.46

Hihetetlen és elképesztő, hogy egy egyszerű trükkel könnyedén megszerzed a Star Alliance aranykártyát ha tudod ezt az egyszerű dolgot amit fentebb is leírtam. Innentől kezdve nem kell mérgelődnöd azon, hogy sosem sikerül neked összegyűjteni a 100 ezer mérföldet mert nem is kell! Elég a 40 ezer és ugyan úgy használhatod plusz 1 fővel az összes Lounge-ot, az aranykártya összes előnyével együtt.

Duplán jó! A Legjobb még csak most jön.

Tudtad, hogy míg a Lufthansa első osztályú repjegyért Amerikába irányonként 87 ezer mérföldet kér addig ugyan ezért az útért az ASIANA csak 50 ezret? Bizony. Amíg Budapesti indulással Amerika oda vissza a lufthansával 174 ezer mérföld, addig az ASIANA csak 100 ezret számol fel neked, és természetesen az ASIANAval is foglalhatod a Lufthansa jegyeket Budapesti indulással.

Tehát az ASIANA duplán jó. 40 ezer mérföldből megvan az aranykártyád és ha utakat foglalsz akkor majdnem a fele mérföldet kell bedobnod a Lufthansa -hoz képest.

Sokféle trükk létezik a mérföldek helyesen gyűjtéséről illetve beváltásáról. Ha el szeretnéd ezeket sajátítani akkor vegyél részt valamelyik, általam tartandó tanfolyam egyikén  és profi utazó leszel, megtanulhatod azt is, hogy hogyan foglald le könnyedén az útjaidat az ASIANAval megszerzett pontokkal.
Tudj meg többet itt

Addig is itt van az ASIANA Award Charts, ezek már az oda-vissza útra értendőek, de lehet egyirányú utakat is foglalni. Ha megnézitek az award charts-ot, Európa – Amerika Business Class-on: 80 ezer mérföldbe kerül egy retour jegy, tehát ha megvan az ASIANA aranykártya 40 ezer mérföldért, máris van egy jegyed Amerikába Business Classon egy irányba vagy majdnem oda vissza turista osztályon (50 ezer mérföld a retour jegy) 
Hogyan szerezz akár ingyen további mérföldeket az a tanfolyam része.

Képernyőfotó 2018-07-24 - 12.16.03

És most jöjjön egy szuper tipp tőlem:

United Légitársaság:

Sajnos mivel United nem indul Budapestről ezért Rómát vesszük alapul:
Megnyitod a:  https://matrix.itasoftware.com/
Beírod a kívánt repteret: például: Róma aztán, hogy Los Angelesbe mennél.
Ráklikkelsz az Advanced Controls ra, ekkor megnyílik egy újabb sor. (ezt pontosan a Los Angeles alatt találod a “Reverse Route” mellett) 
Képernyőfotó 2018-07-28 - 0.48.01
Az újabb sorba beírod a következőt: o:UA o:UA és az alsó sorban ugyan ezt: o:UA o:UA  vagy csak o:UA+ , nézd a kis és nagy betűt, ha duplán nyílik meg egymás mellett az Advanced Controlsakkor a másodikat egyszerűen ignoráld.
Képernyőfotó 2018-07-25 - 22.57.56

Beírod a dátumot: Például Január 22, 2019

a Lenght of stay nél a következőt írod: 1-7
Képernyőfotó 2018-07-25 - 22.54.45

Itt már látod, hogy a UNITED mind “k” osztályon adja ki a jegyeit, ez 100% -os szorzó az ASIANA légitársaságnál és nem utolsó sorba mindössze 362.- euróért utazól Los Angelesbe. Wizz Air -el néhány forintért eljutsz Rómába.
Ezért az útért tehát 13.466 mérföldet kapsz, mindössze 362.- euróért. Ez az ár már erőssen Error Fare gyanus 🙂 
Ha részt veszel az általam tartott tanfolyam egyikén (következő 2018 szeptember 8-án, szombaton) akkor bemutatom azt is neked, hogy miként keresd az ERROR FARE árakat. A TRÜKK. Garantálom, hogy mindig találni fogsz és nem csak economy osztályon hanem business és first osztályon is. Elsajátíthatod majd a legjobb foglalási technikákat a szállodák világában is.  Tudj meg többet a tanfolyamról itt.

Képernyőfotó 2018-07-25 - 22.51.08

Itt regisztrálhatsz az ASIANA klubtagsághoz

Az oldalon szereplő bejegyzések csomautazas.blog szellemi tulajdonát képezik ezért annak más helyen való publikálása jogi következményeket von maga után!
1 hozzászólás

Hozzászólás

Hírlevél

Nem akarsz lemaradni a legújabb tippekről? Iratkozz fel a hírlevelemre!